Taip tradiciškai kava gaminama Belgijos mieste Lježe. Dieviškai skanus gėrimas.
Ingredientai Kava à la Liege (1 porcijai)
Espresso kava (šviežiai paruošta) – 250 g
Dviguba grietinėlė – 100 g
Cukraus pudra – 1 valgomasis šaukštas.
Geneveris (belgiškas alkoholinis gėrimas, panašus į džiną) – 25-45 gr.
Creme de Cacao likeris – 45 g
Kakavos milteliai – 1 šaukštelis.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKojų kava
Recepto nuotrauka: Caffè à Lègès – 1 žingsnis.
1. Išplakite grietinėlę su milteliniu cukrumi iki standžios ir purios masės.
2. Mikrobangų krosnelėje pašildykite aukštą stiklinę.
Į stiklinę supilkite želė ir kakavos kremą, supilkite kavą ir atsargiai išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Café au lait – 2 žingsnis.
4. Atsargiai supilkite plaktą grietinėlę ant kavos gėrimo.
5. Ant kakavos miltelių užbarstykite grietinėlę. Iš karto patiekite gėrimą.