Šarlotė yra populiarus pyragas, paprastai gaminamas iš obuolių. Mano šarlotėje taip pat yra obuolių, bet jie yra šaldyti. Šaldyti obuoliai puikiai tinka šarlotei, nes jų plutelė šiek tiek traški, o vidus – švelnus ir minkštas. Toks paprastas pyragas puikiai tinka namų arbatos vakarėliui!
Sudedamosios dalys
Šarlotės su šaldytais obuoliais gamybai reikės:
- cukraus – 1 puodelis;
- kvietinių miltų – 1 puodelis;
- vištienos kiaušinis – 3 vnt;
- vanilino – žiupsnelis (arba pagal skonį);
- šaldyti obuoliai – 150 g;
- sviestu patepkite formas.
- Stiklinės tūris 200 ml.
Maisto gaminimo procesas
- Likus maždaug 15 minučių iki minkymo ištraukite obuolius iš šaldiklio. Šaldyti obuoliai turėtų šiek tiek atšilti.
- Vištienos kiaušinius sudaužykite į dubenį. Įmaišykite visą cukrų.
- Kiaušinius ir cukrų plakite vidutinio greičio mikseriu apie 3-4 minutes. Gaunasi balta puri masė. Galite padėti į šalį maišytuvą, mums jo nebereikia.
- Kvietinius miltus persijokite į saldų kiaušinių mišinį ir pagal skonį įmaišykite vanilės. Jei pageidaujate, vietoj vanilino į būsimąjį kišą galite įmaišyti malto cinamono.
- Dabar šaukštu (arba mentele) švelniai įmaišykite miltus į kiaušinių masę. Sukite pagal laikrodžio rodyklę iš apačios į viršų. Kišo tešla yra tiršta ir klampi.
- Į tešlą sudėkite šiek tiek atšildytas obuolių skilteles ir išmaišykite.
- Sviestu patepkite nedidelį gabalėlį kepimo formos (aš turėjau 18 cm skersmens). Tešlą su obuoliais paskirstykite į paruoštą formą.
- Įdėkite formą su tešla į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 30-35 minutėms. Kepdami neatidarykite orkaitės durelių, kad pyragas nenukristų. Kišo paruošimą galite patikrinti mediniu iešmeliu (jei pradūrus kišą iešmelis lieka sausas, ant jo nelieka tešlos pėdsakų, vadinasi, laikas išimti kišą iš orkaitės).
- Švelnus, minkštas pyragas, pagamintas iš šaldytų obuolių, atvėsinkite jį, supjaustykite porcijomis ir mėgaukitės gardžiu naminiu kepiniu! Gero apetito!