Šaldytas obuolių pyragas

Šarlotė yra populiarus pyragas, paprastai gaminamas iš obuolių. Mano šarlotėje taip pat yra obuolių, bet jie yra šaldyti. Šaldyti obuoliai puikiai tinka šarlotei, nes jų plutelė šiek tiek traški, o vidus – švelnus ir minkštas. Toks paprastas pyragas puikiai tinka namų arbatos vakarėliui!

Sudedamosios dalys

Šarlotės su šaldytais obuoliais gamybai reikės:

  • cukraus – 1 puodelis;
  • kvietinių miltų – 1 puodelis;
  • vištienos kiaušinis – 3 vnt;
  • vanilino – žiupsnelis (arba pagal skonį);
  • šaldyti obuoliai – 150 g;
  • sviestu patepkite formas.
  • Stiklinės tūris 200 ml.

Maisto gaminimo procesas

  1. Likus maždaug 15 minučių iki minkymo ištraukite obuolius iš šaldiklio. Šaldyti obuoliai turėtų šiek tiek atšilti.
  2. Vištienos kiaušinius sudaužykite į dubenį. Įmaišykite visą cukrų.
  3. Kiaušinius ir cukrų plakite vidutinio greičio mikseriu apie 3-4 minutes. Gaunasi balta puri masė. Galite padėti į šalį maišytuvą, mums jo nebereikia.
  4. Kvietinius miltus persijokite į saldų kiaušinių mišinį ir pagal skonį įmaišykite vanilės. Jei pageidaujate, vietoj vanilino į būsimąjį kišą galite įmaišyti malto cinamono.
  5. Dabar šaukštu (arba mentele) švelniai įmaišykite miltus į kiaušinių masę. Sukite pagal laikrodžio rodyklę iš apačios į viršų. Kišo tešla yra tiršta ir klampi.
  6. Į tešlą sudėkite šiek tiek atšildytas obuolių skilteles ir išmaišykite.
  7. Sviestu patepkite nedidelį gabalėlį kepimo formos (aš turėjau 18 cm skersmens). Tešlą su obuoliais paskirstykite į paruoštą formą.
  8. Įdėkite formą su tešla į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 30-35 minutėms. Kepdami neatidarykite orkaitės durelių, kad pyragas nenukristų. Kišo paruošimą galite patikrinti mediniu iešmeliu (jei pradūrus kišą iešmelis lieka sausas, ant jo nelieka tešlos pėdsakų, vadinasi, laikas išimti kišą iš orkaitės).
  9. Švelnus, minkštas pyragas, pagamintas iš šaldytų obuolių, atvėsinkite jį, supjaustykite porcijomis ir mėgaukitės gardžiu naminiu kepiniu! Gero apetito!

 

 

 

Parašykite komentarą