Kai namuose užuodžiate ką tik iškeptos duonos kvapą, sukuriama ypatinga jaukumo ir šilumos atmosfera. Duonos kepimas namuose nėra lengva užduotis ir reikalauja daug įgūdžių. Į pagalbą šeimininkėms ateina šiuolaikinės technologijos – keptuvė, universalus prietaisas, kuriuo galima kepti įvairią duoną, tiesiog minkyti bet kokią tešlą, virti uogienę, džemą ar padažą. Siūlau paprasčiausią „Moulinex” namų duonos kepimo mašinos receptą – greitą duoną iš kvietinių miltų, labai skanią, minkštą ir kvapnią. Tai užtruks 1 valandą ir 20 minučių, o jūsų dalyvavimas bus minimalus. Receptas parengtas 1 kg kepinio pagrindu.
Sudedamosios dalys
Norint duonos kepimo mašinoje iškepti greitą duoną, reikia:
- šilto vandens – 275 ml;
- pieno – 125 ml;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- druskos – 2 šaukšteliai;
- cukraus – 1,5 valgomojo šaukšto;
- Kvietiniai miltai – 640 gr;
- sausų mielių – 4 šaukšteliai.
Paruošimas
- Sudėkite produktus į duonos kepimo mašinos indą tam tikra tvarka, kaip aprašyta sudedamosiose dalyse.
- Pasirinkite programą Nr. 5 „Greita duona” (šioje programoje svorio nustatymas ir plutos spalvos parinkimas yra išjungti, automatinis 1 kg svoris ir plutos spalva yra vidutiniai), uždarykite kepyklos dangtį. Kepykla pati užmaišo tešlą.
- Tešla iškyla ir prasideda kepimas.
- Laikmatis rodys kepimo proceso pabaigą.
- Atsargiai išimkite karštą indą, apverskite duoną ant grotelių ir atvėsinkite.
- Greita duona duonos kepimo mašinoje paruošta.
- Gero apetito! Padarykite savo artimuosius laimingus!