Saldūs mielinės tešlos suktinukai

Čia pateikiamas labai geros ruginio pieno pagrindu pagamintos mielinės tešlos receptas. Mielinė tešla, pagaminta iš raugintų pieno produktų, visada būna ypač puri ir skani. Iš šios tešlos galima iškepti nuostabių saldžių bandelių. Esu kepusi bandelių su slyvų uogiene ir mažų originalios formos bandelių. Tačiau saldūs mielinės tešlos suktinukai gali būti bet kokios formos, su įdaru arba be jo.

Sudedamosios dalys

Norint pagaminti bandeles, reikės:

  • Mielinei tešlai, kurios pagrindą sudaro ryazhenka:
  • 200 ml ryazhenka;
  • 2 kiaušiniai (tešlai);
  • 1 kiaušinis (riebalais patepti).
  • 100 g cukraus;
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
  • 50 g sviesto;
  • 500-600 g miltų;
  • 1,5 šaukštelio sausų mielių;
  • žiupsnelis druskos.
  • Įdarui:
  • slyvų uogienės.
  • Suktinukams:
  • 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus;
  • 1-2 šaukštai rudojo cukraus.

Virimo procedūra

  1. Išplakite du kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.
  2. Supilkite ryazhenka ir išmaišykite. Tešla turi būti ne per šalta.
  3. Sumaišykite mieles su miltais.
  4. Į rugių ir kiaušinių mišinį palaipsniui suberkite miltus ir mieles.
  5. Supilkite ištirpintą sviestą ir užminkykite tešlą.
  6. Tešlą gerai suformuokite ant stalo arba plačiame inde. Tešla turi būti lygi, minkšta, elastinga ir nelipni. Jei tešla prilimpa prie stalo ar rankų, galite įberti šiek tiek miltų, bet ne per daug, kad tešla netaptų standi ir sunki. Įdėkite tešlą į didelį dubenį, uždenkite švaria šluoste ir palikite šiltai, be skersvėjo, kad pakiltų.
  7. Po 1-1,5 valandos mielinė tešla pakils ir taps gerokai didesnė. Tešla paruošta darbui.
  8. Paruoštą tešlą padalykite į dvi dalis. Pirmąją dalį iškočiokite iki apvalaus, ne storesnio kaip 0,5 cm sluoksnio.
  9. Peiliu supjaustykite į sektorius. Į kiekvieną sektorių įdėkite po truputį uogienės (arba kito įdaro) ir iškočiokite bandeles nuo krašto iki apskritimo vidurio.
  10. Išdėliokite bandeles ant riebalais išteptos kepimo skardos, patepkite plaktu kiaušiniu ir palikite 20 minučių, kad pakiltų.
  11. Per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Po 20 minučių bageliai padidės. Kepkite mielinės tešlos bandeles 20-25 minutes, kol gražiai apskrus.
  12. Paruoštus bandeles dėkite ant grotelių ir palikite atvėsti.
  13. Antrąjį tešlos sluoksnį iškočiokite iki 0,5 cm storio. Iš tešlos stikliniu indu išpjaukite apskritimus.
  14. Kiekvieną apskritimą aptepkite augaliniu aliejumi ir apibarstykite ruduoju cukrumi. Suvyniokite apskritimą per pusę, tada dar kartą per pusę.
  15. Kepimo formą patepkite aliejumi. Į kiekvieną skardą dėkite po tris susuktus tešlos apskritimus.
  16. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu ir palikite 20 minučių, kad pakiltų.
  17. Saldžias bandeles kepkite taip pat, kaip ir bandeles, 20-25 minutes 190 laipsnių temperatūroje. Tada atvėsinkite ir išimkite iš skardos.
  18. Skanūs, kreminiai ir saldūs mielinės tešlos suktinukai paruošti.
  19. Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!

 

Parašykite komentarą