Siūlau pasigaminti labai skanų obuolių ir pudingo pyragą.
Sudedamosios dalys
Obuolių pudingo pyragui paruošti reikės:
- sviestas (kambario temperatūros) – 250 g;
- miltų – 2 puodeliai;
- cukraus – 1/2 puodelio;
- kiaušinis – 1 vnt;
- grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
- kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
- manų kruopos – 1 valgomasis šaukštas.
- Įdarui:
- 6-8 obuoliai nulupti ir supjaustyti kubeliais;
- cinamono – 1 šaukštelis;
- pieno – 900 ml;
- Oetker kreminis pudingas (vanilinis) – 2 pakuotės;
- cukraus – 4 šaukštai;
- cukraus pudros papuošimui.
Maisto gaminimo procesas
- Persijotus miltus, kepimo miltelius ir cukrų supilkite į dubenį. Sudėkite sviestą, kiaušinį ir grietinę. Užminkykite tešlą.
- Atpjaukite 1/3 tešlos, suvyniokite į foliją ir įdėkite į šaldiklį.
- 26 cm kepimo skardos dugną išklokite kepimo popieriumi ir šonus patepkite sviestu. Likusią tešlą sudėkite į skardą, kad susidarytų apvadas. Apibarstykite tešlą manų kruopomis.
- Paruoškite pudingą: ištirpinkite maišelių turinį 5-6 šaukštuose pieno, suberkite cukrų, maišydami supilkite mišinį į verdantį pieną.
- Obuolius nulupkite, supjaustykite dideliais gabalais, sudėkite į įkaitintą keptuvę, suberkite 2-3 šaukštus cukraus ir cinamono ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 5-10 minučių.
- Obuolius tolygiai sudėkite į formą ant tešlos.
- Ant obuolių supilkite karštą pudingą ir ant viršaus užberkite šaldytą tešlą.
- Kepkite pudingą ir obuolių pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Paruoštą pyragą galima apibarstyti cukraus pudra, jei norite.
- Visiškai atvėsusį obuolių pudingo pyragą supjaustykite.
- Gero apetito!