Obuolių pyragas ir pudingas

Siūlau pasigaminti labai skanų obuolių ir pudingo pyragą.

Sudedamosios dalys

Obuolių pudingo pyragui paruošti reikės:

  • sviestas (kambario temperatūros) – 250 g;
  • miltų – 2 puodeliai;
  • cukraus – 1/2 puodelio;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
  • kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
  • manų kruopos – 1 valgomasis šaukštas.
  • Įdarui:
  • 6-8 obuoliai nulupti ir supjaustyti kubeliais;
  • cinamono – 1 šaukštelis;
  • pieno – 900 ml;
  • Oetker kreminis pudingas (vanilinis) – 2 pakuotės;
  • cukraus – 4 šaukštai;
  • cukraus pudros papuošimui.

Maisto gaminimo procesas

  1. Persijotus miltus, kepimo miltelius ir cukrų supilkite į dubenį. Sudėkite sviestą, kiaušinį ir grietinę. Užminkykite tešlą.
  2. Atpjaukite 1/3 tešlos, suvyniokite į foliją ir įdėkite į šaldiklį.
  3. 26 cm kepimo skardos dugną išklokite kepimo popieriumi ir šonus patepkite sviestu. Likusią tešlą sudėkite į skardą, kad susidarytų apvadas. Apibarstykite tešlą manų kruopomis.
  4. Paruoškite pudingą: ištirpinkite maišelių turinį 5-6 šaukštuose pieno, suberkite cukrų, maišydami supilkite mišinį į verdantį pieną.
  5. Obuolius nulupkite, supjaustykite dideliais gabalais, sudėkite į įkaitintą keptuvę, suberkite 2-3 šaukštus cukraus ir cinamono ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 5-10 minučių.
  6. Obuolius tolygiai sudėkite į formą ant tešlos.
  7. Ant obuolių supilkite karštą pudingą ir ant viršaus užberkite šaldytą tešlą.
  8. Kepkite pudingą ir obuolių pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Paruoštą pyragą galima apibarstyti cukraus pudra, jei norite.
  9. Visiškai atvėsusį obuolių pudingo pyragą supjaustykite.
  10. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą