Gruzijos plokštainis (mchadi)

Mchadi (kukurūzų paplotėliai) yra gruziniškas patiekalas. Juos galima valgyti vienus arba naudoti kaip duoną, kepti su kuo nors. Šiuos gruziniškus plokštainius galima kepti keptuvėje su sviestu arba orkaitėje. Asmeniškai aš mieliau renkuosi mchadi iš keptuvės ir valgau juos karštus. Jie labai skanūs ir greitai paruošiami. Pabandykite atrasti šio gardaus gruziniško patiekalo receptą, jums patiks mchadi.

Sudedamosios dalys

Gruzinų plokštainiui (mchadi) paruošti reikės:

  • kukurūzų miltų – 3 puodeliai;
  • karšto vandens – 1 puodelis;
  • karšto pieno – 0,5 puodelio;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • augalinio aliejaus kepimui – 0,5 puodelio.

Maisto gaminimo procesas

  1. Paruoškite kukurūzų miltus.
  2. Pašildykite vandenį ir pieną iki tokios temperatūros, kokią pakelia rankos (tešlai minkyti). Vandenyje ir pieno mišinyje ištirpinkite druską ir supilkite ją į miltus.
  3. Užminkykite minkštą, elastingą tešlą. Jei reikia, galite įpilti daugiau skysčio. Tešla bus labai elastinga ir lanksti.
  4. Iš tešlos suformuokite ne storesnes nei 1 cm pluteles (kitaip jos nesilaikys), kiekvieną plutelę apvoliokite kukurūzų miltuose.
  5. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir į karštą aliejų sudėkite mchadi. Kepkite kiekvieną gruziniškos duonos riekelės pusę ant vidutinės ugnies, kol plutelė apskrus. Kepkite greitai, maždaug 5-7 minutes.
  6. Kai jie bus paruošti, išimkite juos iš keptuvės ir iš karto patiekite. Skaniausi jie būna karšti. Šie gruziniški plokštainiai yra tokie skanūs, kad norėsite juos gaminti vėl ir vėl.
  7. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą