Sajarian sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir sūriu

Siūlau kepti chačapuri su paruošta sluoksniuota tešla su varške ir sūriu. Šiam receptui naudojau sluoksniuotą tešlą be mielių, bet galite naudoti ir mieles. Varškę galima naudoti bet kokio riebumo. Chačapuri labai lengva ir greita pagaminti, o rezultatas – skanus ir sotus pyragas!

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti chačapuri iš sluoksniuotos tešlos su sūriu ir varške, turėsite:

  • Sluoksniuotos tešlos (naudojau tešlą be mielių, galite naudoti ir mieles) – 250 g;
  • varškės sūris (mano riebumas – 9 %) – 130 g
  • kietojo (arba pusiau kietojo) sūrio – 130 g;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • kiaušinio trynys – 1 vnt;
  • sezamo – pora žiupsnelių;
  • miltų stalui pabarstyti, kai iškočiojama tešla.

Maisto gaminimo procesas

  1. Paruoškite produktus. Sluoksniuotą tešlą atšildykite kambario temperatūroje. Sutarkuokite sūrį.
  2. Ant miltais pabarstyto paviršiaus lengvai iškočiokite sluoksniuotą tešlą. Taip bus suformuotas kvadratinis arba stačiakampis tešlos lakštas (priklausomai nuo pradinės sluoksniuotos tešlos lakšto formos). Tešlos viduje, 2-3 cm nuo krašto, padarykite įpjovas, kaip parodyta nuotraukoje (įpjovos turi būti daromos dviejose priešingose pusėse, ne iki galo, kad susidarytų dvi „D” formos).
  3. Tešlos juosteles suvyniokite ant priešingų pusių, kad susidarytų apvadas.
  4. Dalį sūrio atidėkite į šalį, kad vėliau galėtumėte juo apibarstyti khachapuri viršų. Sudėkite varškę ir likusį sūrį, išmaišykite ir įdaras paruoštas.
  5. Sudėkite khachapuri ant pergamentu išklotos kepimo skardos (arba tefloninio kilimėlio). Varškės ir sūrio įdarą sudėkite į chačapuri vidurį (įdaras neturi būti ant kraštų). Ant įdaro uždėkite pasiliktą sūrį.
  6. Khačapuri šonus (kraštus) patepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
  7. Dėkite khachapuri į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 minučių.
  8. Atidarykite orkaitę ir į vidurį įmuškite žalią kiaušinį, atsargiai, kad nesudužtų trynys. Palikite khachapuri kepti orkaitėje dar 10 minučių.
  9. Paruoštus chačapuri iš sluoksniuotos tešlos su sūriu ir varške patiekite karštus. Trynys turi likti skystas.
  10. Tokius chačapuri valgykite rankomis, atplėšdami tešlos gabalėlį nuo krašto ir panardindami jį į skystą trynį. Tai labai skanu ir maistinga!
  11. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą