Obuolių ir varškės sluoksniuotos tešlos pyragas

Šaldytuve visada turiu pakelį sluoksniuotos tešlos. Ši tešla man yra labai patogus įrankis, nes iš jos galima greitai ir lengvai pagaminti skanius sluoksniuotus pyragaičius su įvairiausiais įdarais. Šiandien gaminau sluoksniuotos tešlos pyragą, įdarytą varške ir obuoliais. Pyragėliai labai purūs ir traškūs, o varškės ir obuolių įdaras sultingas ir labai skanus. Į obuolius galite įberti šiek tiek cinamono, ir pyragėliai bus kvapnūs ir pikantiški. Šio recepto sluoksniuotoji tešla tinka ir be mielių, ir su mielėmis. Pasigaminkite šiuos sluoksniuotus pyragaičius ir mėgaukitės jų skoniu bei aromatu!

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti sluoksniuotos tešlos su obuoliais ir varške, turime:

  • sluoksniuotos tešlos (galima naudoti mielinę ir nemielinę) – 450 g;
  • obuoliai – 2 vnt;
  • bet kokio riebumo varškė – 200 g;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • cinamono – žiupsnelis;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas.

Maisto gaminimo procesas

  1. Prieš tai atšildykite sluoksniuotą tešlą kambario temperatūroje. Obuolius nulupkite, išimkite šerdį ir supjaustykite mažais kubeliais. Atskirkite žalią kiaušinį į baltymą ir trynį. Sumaišykite varškę, cukrų ir kiaušinio baltymą. Kiaušinio trynio prireiks vėliau, kad pateptumėte sluoksniuotą tešlą.
  2. Sumaišykite varškę su kiaušinio baltymu ir cukrumi, tada sudėkite obuolius ir cinamoną.
  3. Kruopščiai išmaišykite ir varškės ir obuolių įdaras paruoštas.
  4. Ant miltais pabarstyto paviršiaus lengvai iškočiokite kiekvieną sluoksniuotos tešlos gabalėlį. Turėjau paruoštos dviejų sluoksnių sluoksniuotos tešlos pakuotę.
  5. Kiekvieną tešlos lakštą supjaustykite į 4 kvadratėlius. Iš dviejų tešlos lakštų iškepsite 8 paplotėlius.
  6. Kiekvieną tešlos kvadratą įstrižai padalykite į dvi dalis. Ant vienos tešlos dalies dėkite 1 valgomąjį šaukštą įdaro, o kitame kvadrato krašte peiliu padarykite kelis įpjovimus (kaip parodyta paveikslėlyje).
  7. Uždenkite tešlos dalį, ant kurios dedamas įdaras, įpjovomis, kad gautųsi trikampė sluoksniuotos tešlos forma. Šakute gerai užspauskite tešlos kraštus. Visus paplotėlius formuokite vienodai.
  8. Į tefloniniu kilimėliu (arba pergamentu) išklotą kepimo skardą sudėkite obuolių ir sūrio varškės paplotėlius.
  9. Sluoksniuotos tešlos viršų švelniai aptepkite plaktu kiaušinio tryniu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Sluoksniuotą tešlą kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 20-25 minutes (kol taps auksinė).
  10. Skanius, traškius varškės ir obuolių paplotėlius patiekite su arbata, kava arba pienu. Šis pyragas ypač skanus, kai yra karštas.
  11. Mėgaukitės arbatos gėrimu!

 

Parašykite komentarą