Norėčiau pasidalyti varškės sausainių receptu. Šiandien nusprendžiau juos pagaminti rožių pavidalo ir jie yra gražūs, minkšti, kvapnūs ir labai skanūs. Šias rozetes galite patiekti su puodeliu arbatos arba pieno. Pradžiuginkite savo artimuosius ir pagaminkite jiems šį nuostabų pyragą.
Sudedamosios dalys
Varškės sausainiams „Rožės” paruošti reikės:
- sviestas – 200 gr;
- kiaušinis – 2 gr;
- varškės sūris – 250 gr;
- miltų – 3,5 puodelio;
- sodos – 0,5 šaukštelio;
- acto – 1 šaukštelis;
- cukraus – 1 puodelis;
- cukraus pudra.
- Stiklinė – 200 ml.
Paruošimo procesas
- Varškę supilkite į dubenį. Šiame recepte varškės riebumas nesvarbus, tinka tiek naminė, tiek parduotuvinė varškė.
- Į dubenį su varške įmuškite kiaušinius.
- Į varškę ir kiaušinius suberkite cukrų. Jei norite, įberkite vanilinio cukraus.
- Varškę su kiaušiniais ir cukrumi plakite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės. Suminkštinkite sodą su actu ir įmaišykite į varškės mišinį.
- Šaltą (bet ne šaldytą) sviestą sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į varškės masę ir išmaišykite.
- Palaipsniui suberkite persijotus miltus ir išminkykite minkštą, lygią varškės tešlą.
- Suvyniokite varškės tešlą į maistinę plėvelę ir 15-20 minučių padėkite į šaldiklį.
- Praėjus laikui, iškočiokite tešlą plonu 2-3 mm storio sluoksniu.
- Iš tešlos stikline išpjaukite apskritimus. Iš kiekvieno apskritimo sudėkite po 4 dalis, kurios sutampa tarpusavyje.
- Susukite apskritimus į ritinį.
- Tada perpjaukite ritinį per pusę.
- Iš vieno ritinio turėtų išeiti dvi varškės rožės. Gėlės apačioje įspauskite šiek tiek tešlos, kad kepant „pumpuras” nesubyrėtų.
- Paruoštus varškės sausainius sudėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 20-35 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kol taps auksinės spalvos).
- Paruoštus sausainius atvėsinkite ir patiekite. Jei norite, pabarstykite varškės rozetes cukraus pudra.
- Gero apetito!