Kiaušinių ir svogūnų paplotėliai

Šių pyragėlių receptą gavau iš kulinarinio žurnalo ir man patiko jo paprastumas. Pyragėliai yra uogienės formos. Dažniausiai jie gaminami iš varškės, bet aš siūlau įdarui naudoti virtus kiaušinius, sūrį ir svogūnus. Ingredientai labai paprasti, tačiau galiausiai gaunami labai skanūs ir sotūs pyragai. Šį receptą ypač pamėgs mėgstantys pyragaičių tešlą!

Sudedamosios dalys

Kiaušinių ir svogūnų paplotėliams pagaminti reikės:

  • Tešlai:
  • 260 g miltų;
  • 100 g sviesto;
  • 1 kiaušinis;
  • 4 šaukštai grietinės;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių.
  • Įdarui:
  • 4 kietai virtus kiaušinius;
  • 2 griežinėliai svogūno;
  • 70 g sūrio;
  • 1 ryšulėlis žalumynų (svogūnų, petražolių, krapų);
  • kepimo aliejus;
  • 1 kiaušinio trynį sutepkite riebalais.

Maisto gaminimo procedūra

  1. Paruoškite tešlą: sumaišykite grietinę, kiaušinį, druską ir cukrų.
  2. Į dubenį suberkite miltus ir kepimo miltelius.
  3. Supilkite grietinės mišinį į miltus ir suminkykite į trupinius.
  4. Sutarkuokite šaltą sviestą stambia tarka ir suberkite į miltų mišinį.
  5. Užminkykite minkštą ir švelnią tešlą. Iš tešlos suformuokite rutulį, įdėkite į celofaninį maišelį ir palikite šaldytuve 1 valandai.
  6. Įdarui išvirkite kiaušinius ir palikite atvėsti. Kiaušinius nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  7. Nuplaukite ir išdžiovinkite žoleles, tada jas smulkiai supjaustykite.
  8. Nulupkite svogūną, smulkiai supjaustykite ir kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol įgaus auksinę spalvą, retkarčiais pamaišydami.
  9. Sumaišykite kiaušinius, žoleles ir pakepintus svogūnus, įmaišykite pyrago įdarą.
  10. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir įmaišykite į įdarą.
  11. Įdarą gerai išmaišykite.
  12. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir ant lengvai miltais pabarstyto stalo iškočiokite maždaug 3-5 mm storio sluoksnį. Tada išpjaukite 10-12 cm skersmens apskritimus.
  13. Ant tešlos dėkite 1,5 šaukšto įdaro.
  14. Kiekvieną tešlos apskritimą perlenkite per pusę. Kraštų nesuspauskite, todėl formuokite paplotėlius taip, kad jie primintų plutos formą (kaip pavaizduota paveikslėlyje).
  15. Sudėkite paplotėlius ant kepimo skardos ir viršų patepkite plaktu kiaušinio tryniu.
  16. Pyragėlius su kiaušinio, sūrio, žalumynų ir svogūnų įdaru kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Viršus turėtų tapti auksinės spalvos.
  17. Paruoštus paplotėlius perkelkite į lėkštę ir patiekite. Pyragėliai būna labai skanūs, jų tešla trapi, o įdaras švelnus – virti kiaušiniai ir svogūnai.
  18. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą