Norėčiau jus pakviesti pasigaminti nuostabų raugintų kopūstų pyragą. Jį galite patiekti savo šeimai pusryčiams arba vakarienei, o ant viršaus būtinai užpilkite grietinės. Jį lengva pagaminti, jis labai skanus ir subtilus. Jį galima kepti su keptais šviežiais kopūstais, bet ypač noriu atkreipti dėmesį, kad pyragas skaniausias su raugintais kopūstais. Išbandykite!
Sudedamosios dalys
Raugintų kopūstų pyragui pagaminti reikės:
- Tešlai:
- 3 kiaušiniai;
- 3 šaukštai 20 proc. riebumo grietinės;
- žiupsnelis druskos;
- 6 valgomieji šaukštai aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo miltų;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių.
- Įdarui:
- 400 g raugintų kopūstų;
- 1 nedidelis svogūnas;
- druskos, prieskonių – pagal skonį;
- 1 šaukštelis cukraus;
- 3 šaukštai augalinio aliejaus (kepimui) + 1 šaukštelis.
Maisto gaminimo procesas
- Iš raugintų kopūstų išspauskite skystį, pašalinkite lauro lapus ir pipirus (jei jų yra). Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustykite ir maišydami kepkite aliejuje, kol lengvai apskrus.
- Į kepintus svogūnus sudėkite raugintus kopūstus, pagardinkite druska, cukrumi ir prieskoniais, jei reikia.
- Retkarčiais pamaišydami kepkite kopūstus ant vidutinės ugnies, kol jie lengvai apskrus (apie 10 minučių). Kopūstus sudėkite į riebalais išteptą maždaug 19-20 cm skersmens indą.
- Paruoškite įdaro tešlą: dubenyje įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir žiupsnelį druskos, suplakite plaktuvu.
- Kiaušinius ir grietinę sumaišykite su miltais bei kepimo milteliais ir dar kartą trumpai suplakite.
- Tešla bus panaši į skystą grietinę.
- Supilkite tešlą ant lėkštėje esančių kopūstų.
- Raugintų kopūstų pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Leiskite paruoštam kepiniui atvėsti formoje, kol sušils.
- Tuomet nepaprastai skanų ir švelnų su raugintais kopūstais keptą lauro pyragą supjaustykite gabalėliais ir patiekite šiltą su grietine.
- Gero apetito!