Vokiški kalėdiniai sausainiai Spekulatius

Vokiškas kalėdinis sausainis Speculacius yra skanus žiemos kepinys iš Nyderlandų ir Belgijos. Jis taip pat populiarus Vokietijoje ir Danijoje ir paprastai kepamas per Kalėdas. Sausainiai būna skanūs, traškūs, aštrūs ir labai, labai kvapnūs.

Sudedamosios dalys

Norint pasigaminti vokiškų kalėdinių sausainių, reikės:

  • 250 g kvietinių miltų;
  • 125 g cukraus (arba cukraus pudros);
  • 1 maišelis vanilinio cukraus
  • 7 g malto prieskonių mišinio (cinamono, kardamono, muskato riešuto, gvazdikėlių);
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 kiaušinis;
  • 110 g sviesto;
  • 50 g riešutų (nebūtina).

Virimo procedūra

  1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir prieskonius.
  2. Įmaišykite plaktą kiaušinį ir gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą.
  3. Tešlą greitai išminkykite, iškočiokite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
  4. Atvėsusią tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ir sausainių formelėmis išpjaukite figūrėles.
  5. Dėkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į orkaitę,
  6. arba pabarstykite smulkintais riešutais (nebūtina).
  7. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10-15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  8. Skanūs, traškūs, kvapnūs vokiški kalėdiniai sausainiai „Speculacius” jau paruošti.
  9. Mėgaukitės!

 

Parašykite komentarą