Siūlau išbandyti nuostabų kremą, pagamintą iš virinto sutirštinto pieno ir grietinės. Kremas švelnus, gana tirštas ir labai skanus. Jei juo sluoksniuojate biskvitą, biskvito mirkyti nereikia. Kremas taip pat gali būti naudojamas medaus pyragams dengti ir įvairiems pyragams puošti, taip pat gali būti naudojamas kaip eklerų įdaras. Kremu galite ištepti torto viršų ir šonus bei padaryti apvadą. Kremui pagaminti reikia pasirinkti riebią grietinę, geriausia naminę.
Sudedamosios dalys
Norėdami paruošti tortui skirtą virinto sutirštinto pieno ir grietinės kremą, jums reikės:
- grietinės riebalų (turiu naminės riebios grietinės) – 200 g;
- virintas sutirštintas pienas – 150 g
- cukraus – 1 šaukštelis;
- Grietinė arba grietinės tirštiklis – 0,5 pakelio (6 g);
- romo esencija – 1 lašas (nebūtina).
Paruošimas
- Grietinę supilkite į dubenį, sumaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu cukraus, supilkite tirštiklį (jo galite nusipirkti bet kuriame prekybos centre), dar kartą išmaišykite.
- Grietinę su cukrumi ir tirštikliais plakite vidutinio greičio mikseriu, kol masė taps tiršta. Man prireikė tiesiog 3-4 minučių, grietinė dabar yra tiršta. Įpilkite virtą kondensuotą pieną.
- Įlašinkite lašelį romo esencijos ir vėl plakite iki vientisos masės. Iš virinto sutirštinto pieno ir grietinės pagamintas kremas yra purus ir gana tirštas.
- Štai ir viskas, torto kremas paruoštas!
- Iš virinto sutirštinto pieno ir grietinės pagamintą puikų, labai skanų kremą tortui 30-40 minučių padėkite į šaldytuvą ir galite naudoti.
- Gero apetito!