Pyrago tešla ant rūgščios tešlos

Daugelis šeimininkių dabar augina naminį rūgpienį duonai kepti, kuris yra ne tik labai skanus, bet ir sveikas. Tešlai pyragams, koldūnams, blynams ir blyneliams gaminti galima naudoti bet kokią rūgpienį (kvietinį arba ruginį). Siūlau išbandyti nuostabią pyrago tešlą, pagamintą iš rūgpienio. Aš turiu ruginį raugą (receptą rasite čia). Iš tokios tešlos galima kepti pyragėlius keptuvėje arba orkaitėje, naudojant bet kokį nesaldų įdarą, ir jie bus purūs, orūs ir neįtikėtinai skanūs! Būtina išbandyti!

Sudedamosios dalys

Tešlai rūgpienio pyragėliams pagaminti reikės:

  • aktyvi ruginė (arba kvietinė) rūgpienis – 50 g;
  • kvietiniai miltai – 300 g
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
  • rafinuoto augalinio aliejaus – 2 valgomieji šaukštai (tešlai) + dubeniui ištepti;
  • šiltas vanduo – 200 ml;
  • šilto pieno – 100 ml.

Paruošimo procesas

  1. Sumaišykite vandenį su pienu, įpilkite aktyviojo užkandžio ir gerai išmaišykite. Aktyvus užkandis – tai toks, kuris laikomas šiltai ir aktyviai fermentuojasi. Jei užkandį laikėte šaltoje vietoje, turite jį atnaujinti, tam į dubenėlį įdėkite 20 g šalto užkandžio, įpilkite 20 ml šilto vandens, išmaišykite, tada įberkite 20 g ruginių miltų, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 3-4 valandoms, jis turėtų pradėti aktyviai fermentuotis, atsiras daug burbuliukų, jie padidės 2-3 kartus, todėl 50 g šio užkandžio reikia įpilti į vandens ir pieno mišinį.
  2. Tada suberkite druską, cukrų, augalinį aliejų ir išmaišykite.
  3. Miltus pilkite dalimis, iš pradžių minkydami tešlą šaukštu.
  4. Tada rankomis užminkykite tvirtą, nelipnią tešlą.
  5. Švarų dubenį patepkite trupučiu aliejaus, sudėkite į jį tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1,5-2 valandoms. Tešla turi būti bent dvigubai didesnė.
  6. Išminkykite tešlą, kad ji pakeistų savo struktūrą ir taptų minkšta, švelni ir glotni.
  7. Dabar iš tešlos galima gaminti paplotėlius įprastu būdu. Kepiau keptus mėsos paplotėlius ir jie gavosi tokie pat purūs kaip šis. Iš šios tešlos pyragėlius galite kepti ir orkaitėje.
  8. Mėsos paplotėlius kepkite ant silpnos ugnies ir keptuvę uždenkite dangčiu. Matote, kad pyragėliai puikiai iškepė padalyti.
  9. Būtinai pabandykite pasigaminti puikią pyrago tešlą su rūgpieniu! Labai sveika ir skanu!
  10. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą