Norėčiau pasidalyti nuostabaus sviestinio varškės kremo receptu. Šis kremas nepaprastai skanus, tirštas, nesaldus, šiek tiek rūgštokas, puikiai išlaiko formą. Juo galima glazūruoti ar puošti pyragus arba išlyginti biskvitą (tik išlyginimui geriau naudoti varškės masę arba pačią varškę atsargiai pertrinti per sietelį, o ne varškę). Išbandykite, jums patiks tortas su varške ir sviestiniu kremu!
Sudedamosios dalys
Sviesto kremo varškei pasigaminti reikia:
- varškės (geriausia riebios, ne sausos) – 300 g;
- 25% konsistencijos grietinė – 40 g;
- sviestas 82 % riebumo – 180 g;
- cukraus pudros – 90 gr;
- saldintas sutirštintas pienas – 60 g; vanilinas – 0,5 pakelio
- vanilinas – 0,5 paketėlio.
Virimo procedūra
- Į varškę supilkite grietinę ir plakikliu plakite iki kreminės konsistencijos. Masė turi būti kuo tolygesnė.
- Atskirai išplakite suminkštintą sviestą, kol taps šviesus.
- Į išsuktą sviestą suberkite persijotą cukraus pudrą ir 2-3 minutes plakite mikseriu.
- Dabar varškės masę dalimis supilkite į sviestą ir toliau plakite mikseriu.
- Kai visa varškė bus įmaišyta į sviesto masę, supilkite kondensuotą pieną ir vanilę.
- Vėl plakite mikseriu iki vientisos masės. Sviesto kremas yra tirštas, purus ir standus, juo puikiai padengiamas biskvitinis tortas. Jei aplinkos temperatūroje kremas suminkštėjo, įdėkite jį į šaldytuvą maždaug 15-20 minučių.
- Nuostabus, labai skanus sviestinis varškės kremas jau paruoštas naudoti. Su šiuo kremu jūsų tortai bus nepakartojami!
- Gero apetito!