„Jaffa” pyragaičiai labai populiarūs tarp namų šeimininkių, nes juos labai lengva pagaminti. Siūlau paragauti labai skanaus maltų kopūstų ir maltos mėsos pyrago. Šis pyragas taip pat yra švelnus ir purus. Geriausia valgyti šiltą, labai skanu – su grietine!
Sudedamosios dalys
Norint pasigaminti pyragą su kopūstais ir malta mėsa, reikės:
- Tešlai:
- kefyras 2,5 % – 100 ml;
- 15% grietinės – 100 gr;
- rafinuotas augalinis aliejus – 80 gr;
- kiaušinis – 1 vnt;
- druskos – 0,5 šaukštelio;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
- miltai (ekstra klasės) – 140 gr.
- Įdarui:
- maltos kiaulienos arba jautienos – 200 g;
- baltagūžiai kopūstai – 120 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos, maltų juodųjų pipirų, maltos mėsos prieskonių – pagal skonį;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- česnako – 1 skiltelė;
- vandens – 30 ml;
- augalinis aliejus – 2-3 šaukštai;
- sviestu patepkite formas;
- pabarstykite džiūvėsėliais.
Maisto gaminimo procesas
- Pirmiausia turime paruošti pyrago įdarą. Svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir retkarčiais pamaišydami kepkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
- Į svogūnus sudėkite maltą mėsą, pabarstykite prieskoniais, druska ir išmaišykite. Kepkite maltą mėsą su svogūnais, kol pakeis spalvą (apie 10 minučių, retkarčiais pamaišydami).
- Sudėkite pomidorų pastą, cukrų ir truputį vandens ir išmaišykite.
- Į keptuvę suberkite smulkiai sukapotus kopūstus, pagardinkite druska bei pipirais ir išmaišykite. Troškinkite kopūstus su malta mėsa ant silpnos ugnies 7-10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Troškinimo pabaigoje į keptuvę įmeskite susmulkintą česnaką. Leiskite atvėsti maltinių pyrago įdarui.
- Pyrago tešlai išplakite žalią kiaušinį plaktuvu.
- Kefyrą sumaišykite su grietinėle, įpilkite augalinio aliejaus, druskos ir cukraus.
- Gerai išmaišykite plaktuvu ir įmuškite plaktą kiaušinį. Tada suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais.
- Užminkykite vientisą, maždaug grietinės konsistencijos tešlą.
- Kepimo indą (maždaug 20 cm skersmens) ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.
- Į formą supilkite pusę tešlos, tada sudėkite kopūstų ir maltos mėsos įdarą.
- Ant viršaus supilkite likusią tešlą.
- Pyragą kepkite iki 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 55-60 minučių (tikrinkite mediniu pagaliuku).
- Leiskite skaniam pyragui šiek tiek atvėsti formoje (apie 15 minučių), išimkite jį ir aštriu peiliu supjaustykite gabalėliais. Patiekite itin švelnų maltų kopūstų pyragą. Skanu su grietine!
- Gero apetito!