Mėlynių pyragas su grietinės įdaru

Norėčiau pasidalyti paprastu ir labai sėkmingu skanaus mėlynių pyrago su grietinės įdaru receptu. Jis skanus, labai švelnus ir sultingas. Galite naudoti šviežias arba šaldytas mėlynes.

Sudedamosios dalys

Mėlynių pyragui su grietinės padažu paruošti reikia:

  • kvietinių miltų – 300-350 g;
  • vanilinio cukraus – 12 gr;
  • cukraus – 150 gr;
  • sviesto arba margarino – 100 gr;
  • kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
  • kiaušinis – 2 vnt;
  • mėlynių (šviežių arba šaldytų) – 200 g;
  • krakmolo – 1 valgomasis šaukštas.
  • Įdarui:
  • grietinės (15-20 proc. riebumo) – 200 ml;
  • cukraus – 150 g;
  • vanilinio cukraus – 12 gr.

Maisto gaminimo procesas

  1. Paruoškite tešlai skirtus produktus.
  2. Į dubenį persijokite 300 g miltų ir suberkite kepimo miltelius.
  3. Tada į dubenį suberkite cukrų ir vanilinį cukrų.

 

  1. Margariną arba sviestą sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite gabaliukais ir įmaišykite į miltus.
  2. Miltus ir sviestą sutarkuokite į trupinius.
  3. Įmuškite kiaušinius.
  4. Užminkykite minkštą ir švelnią tešlą, kuri neturėtų lipti prie rankų, bet neturėtų būti prikimšta miltų. Minkydami stalą ir tešlą pabarstykite miltais ir gerai išminkykite.
  5. Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi arba sviestu, paskleiskite tešlą ir išlyginkite paviršių, kad susidarytų apvadas.
  6. Sumaišykite mėlynes su krakmolu. Naudojau šaldytas uogas ir prieš tai jų neatšildžiau.
  7. Sudėkite uogas į lėkštę ir išlyginkite jas.
  8. Įdarui grietinę sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir gerai išmaišykite.
  9. Ant mėlynių supilkite grietinę. Dėkite torto formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes.
  10. Paruoštą pyragą gerai atvėsinkite formoje, tada supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Pasirodė toks ryškus ir patrauklus mėlynių pyragas su grietinės įdaru.
  11. Mėgaukitės arbata!

 

Parašykite komentarą