Kartais reikia greitai pasigaminti ką nors arbatos. Radau įdomų receptą, kaip vos per 15 minučių kepti varškės pyragėlius. Tai subtilus pyragas, skanus ir karštas, ir šaltas. Pyragas kepamas keptuvėje po dangčiu, žinoma, jis nebūna toks purus kaip orkaitėje, tačiau tai neturi įtakos jo skoniui. Kol šildysite arbatą, ant jūsų stalo atkeliaus šviežias pyragas!
Sudedamosios dalys
Norėdami per 15 minučių keptuvėje pagaminti varškės pyragą, turime:
- 200 g bet kokio riebumo ir konsistencijos varškės;
- 200 ml kefyro (naudojau 2,5 proc. kefyrą);
- 150 g miltų;
- 2 kiaušiniai;
- 50 g cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis vanilės;
- žiupsnelį sodos;
- 9 % acto (arba citrinos sulčių), kad užgesintų sodą;
- Keptuvę patepkite aliejumi (arba sviestu).
Virimo procedūra
- Sumaišykite varškę ir kefyrą.
- Išmaišykite masę su šaukštu pasukų ir varškės, tada įmaišykite cukrų ir vanilę.
- Įmaišykite kiaušinį ir citrinos sultis (arba actą), sodą.
- Šaukštu gerai išmaišykite mišinį, tada suberkite miltus ir druską.
- Sumaišykite tešlą plaktuvu (arba šaukštu). Varškės pyrago tešla nebus tiršta.
- Keptuvę (aš turiu 20 cm skersmens) patepkite aliejumi ir padėkite ant ugnies, kad įkaistų. Į keptuvę supilkite varškės tešlą.
- Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite varškės pyragą ant vidutinės ugnies 7 minutes.
- Pyrago viršus sutvirtės ir nebus skystas. Atsargiai apverskite pyragą ir kepkite dar 7 minutes uždengę dangčiu.
- Paruoštą pyragą supjaustykite gabalėliais ir patiekite su arbata. Štai kaip paprasta, tiesiogine prasme per 15 minučių, keptuvėje pasigaminome švelnų varškės pyragą.
- Mėgaukitės!