Pūstos pieno bandelės su sausomis mielėmis

Su pienu ir sausomis mielėmis pagamintos bandelės visada būna labai purios, minkštos ir kvapnios. Šias namines bandeles galima įdaryti uogomis ar vaisiais arba tiesiog iškepti be jokio įdaro. Bet kuriuo atveju jie skanūs. Tokios subtilios bandelės pradžiugins ir suaugusiuosius, ir vaikus. Su puodeliu šalto pieno – tai nepakartojama!

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti purių bandelių su pienu ir sausomis mielėmis, turėsite:

  • Tešlai:
  • 500 ml pieno;
  • 12 g sausų mielių;
  • 1 žiupsnelis druskos;
  • 1/2 puodelio cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • 900-1000 g miltų.
  • Įdarui:
  • uogų (arba vaisių gabalėlių), cukraus pagal skonį.

Maisto gaminimo procesas

  1. Visi tešlos ingredientai turi būti švieži, geros kokybės, kambario temperatūros. Pirmiausia reikia išminkyti tešlą. Į 200 ml kambario temperatūros pieno supilkite sausas mieles, šaukštą cukraus ir šaukštą miltų, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje maždaug 15 minučių.
  2. Per tą laiką mielės turėtų pradėti veikti, o paviršiuje turėtų susidaryti putų kepurė. Atskirame dubenyje išplakite žalią kiaušinį su druska ir likusiu cukrumi. Į dubenį su pakilusiu užraugu supilkite 300 ml kambario temperatūros pieno. Keliais etapais įberkite miltų, minkydami tešlą. Dėdami miltus, vadovaukitės išminkytos tešlos konsistencija. Duonos kepinių mielinė tešla turi būti minkšta ir nelipni prie paviršiaus ar rankų. Uždenkite tešlą audiniu ir palikite maždaug valandai. Tešla gerai išsiplės ir bus gana akyta.
  3. Iš šios mielinės tešlos galima kepti tiesiog purias bandeles be įdaro arba bandeles su saldžiu įdaru. Pasirinkau antrąjį variantą. Nuplaukite uogas ir padėkite jas ant servetėlės, kad pasišalintų drėgmės perteklius. Pakilusią tešlą išminkykite. Tešlą iškočiokite į ritinį ir supjaustykite į lygias dalis tiek, kiek norite kepti kepaliukų. Jei kepate bandeles be įdaro, kiekvieną tešlos gabalėlį tiesiog susukite į rutuliuką. Jei kepate su įdaru, kiekvieną tešlos gabalėlį šiek tiek iškočiokite kočėlu į paplotėlį, į vidurį dėkite uogų (arba vaisių gabalėlių), o viršų apibarstykite cukrumi (cukraus kiekį reguliuokite pagal savo skonį, priklausomai nuo uogų ar vaisių saldumo).
  4. Užspauskite kiekvieno paplotėlio kraštus, kad susiformuotų rutuliukas.
  5. Visas suformuotas bandeles sudėkite į riebalais išteptą formą siūle žemyn, uždenkite ir palikite 20 minučių, kad pakiltų.
  6. Pasibaigus laikui, pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-35 minutes.
  7. Pieniškos bandelės su sausomis mielėmis būna labai purios, oro ir minkštos. Tikras naminis mielinis kepinys, išbandykite!
  8. Mėgaukitės!

 

Parašykite komentarą