Šiandien siūlau pagaminti manų kruopų pyragą. Šis receptas pagrįstas latvišku patiekalu „Buberts”, kuris gaminamas iš kiaušinių ir manų kruopų. Jis labai švelnus ir atrodo kaip suflė arba pudingas, o ne kaip manų kruopos. Labai skanu! Prie šio pyrago puikiai tiktų grietinė arba medus.
Sudedamosios dalys
Norėdami paruošti manų kruopų pyragą, turėsime:
- 500 ml pieno;
- 3-4 šaukštai cukraus;
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
- 100 g manų kruopų;
- 50 g migdolų;
- 4 kiaušiniai;
- sauja sultenių;
- žiupsnelis druskos;
- Aliejumi ir manų kruopomis ištepkite pyrago formą.
Maisto gaminimo procedūra
- Sumaišykite pieną su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir užvirinkite. Į verdantį pieną suberkite manų kruopas ir nuolat maišydami virkite 5-10 minučių. Masė turi tapti tiršta.
- Kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus. Palikite manų kruopas šiek tiek atvėsti ir sudėkite smulkintus migdolus, sultenes ir kiaušinių trynius.
- Gerai išmaišykite mišinį.
- Atskirai suplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Į pagrindinį mišinį įmaišykite baltymus ir švelniai išminkykite.
- Patepkite formą sviestu arba augaliniu aliejumi, gausiai pabarstykite ją manų kruopomis ir sudėkite tešlą į formą.
- Kepkite manų kruopų pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol apskrus. Patiekite su medumi arba grietine. Pyragas gaunasi labai minkštas ir skanus.
- Gero apetito!