Košės pyragas

Šiandien siūlau pagaminti manų kruopų pyragą. Šis receptas pagrįstas latvišku patiekalu „Buberts”, kuris gaminamas iš kiaušinių ir manų kruopų. Jis labai švelnus ir atrodo kaip suflė arba pudingas, o ne kaip manų kruopos. Labai skanu! Prie šio pyrago puikiai tiktų grietinė arba medus.

Sudedamosios dalys

Norėdami paruošti manų kruopų pyragą, turėsime:

  • 500 ml pieno;
  • 3-4 šaukštai cukraus;
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
  • 100 g manų kruopų;
  • 50 g migdolų;
  • 4 kiaušiniai;
  • sauja sultenių;
  • žiupsnelis druskos;
  • Aliejumi ir manų kruopomis ištepkite pyrago formą.

Maisto gaminimo procedūra

  1. Sumaišykite pieną su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir užvirinkite. Į verdantį pieną suberkite manų kruopas ir nuolat maišydami virkite 5-10 minučių. Masė turi tapti tiršta.
  2. Kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus. Palikite manų kruopas šiek tiek atvėsti ir sudėkite smulkintus migdolus, sultenes ir kiaušinių trynius.
  3. Gerai išmaišykite mišinį.
  4. Atskirai suplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Į pagrindinį mišinį įmaišykite baltymus ir švelniai išminkykite.
  5. Patepkite formą sviestu arba augaliniu aliejumi, gausiai pabarstykite ją manų kruopomis ir sudėkite tešlą į formą.
  6. Kepkite manų kruopų pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol apskrus. Patiekite su medumi arba grietine. Pyragas gaunasi labai minkštas ir skanus.
  7. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą