Mielinės tešlos pyragai visada populiarūs. Siūlau pasigaminti skanų mielinės tešlos pyragą su obuoliais. Šis pyragas mano kulinarinėje knygoje nurodytas kaip greitas pyragas. Ruošiant tešlą pagal šį receptą nenaudojami kiaušiniai, pyragas būna purus, ilgai nesustingsta.
Sudedamosios dalys
Mieliniam obuolių pyragui paruošti reikės:
- tešlai:
- 1 puodelis pieno*;
- 2 šaukštai cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 1 šaukštelis mielių;
- 50 g sviesto arba margarino;
- 3-3,5 puodelio miltų.
- Įdarui:
- 2 obuoliai, nulupti ir supjaustyti griežinėliais;
- 1-2 šaukšteliai cukraus.
- sutepti pyragą:
- 1 kiaušinio trynys;
- 1 valgomasis šaukštas pieno.
- *250 ml stiklinė.
Metodas
- Šiltame piene ištirpinkite cukrų ir druską, įmaišykite mieles ir palikite šiltoje vietoje 15-20 minučių. Paviršiuje turėtų susidaryti „dangtelis”.
- Atvėsusį sviestą sutrupinkite.
- Sviestą ir miltus sumaišykite iki vientisos masės.
- Į miltų mišinį supilkite pieną ir mieles ir užminkykite tešlą.
- Kruopščiai išminkykite tešlą rankomis ant stalo. Pyrago tešla turi būti minkšta, elastinga ir nelipti prie stalo ar rankų. Nedėkite per daug miltų. Įdėkite tešlą į dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje, nuo skersvėjo apsaugotoje vietoje 1-1,5 valandos, kad pakiltų.
- Kai tešla pakils, jos tūris padvigubės. Tešla paruošta kepimui. Jį galima naudoti mieliniams suktinukams, pyragams su bet kokiu įdaru kepti. Iškepiau vieną obuolių pyragą.
- Kepimo indą ištepkite sviestu. Išspauskite apie 3/4 tešlos, kad susidarytų apvadas.
- Ant tešlos viršaus išdėliokite obuolių skilteles ir pabarstykite cukrumi.
- Iš likusios tešlos suformuokite ritinėlius ir išdėliokite juos tinkleliu ant pyrago viršaus. Kiaušinio trynį lengvai suplakite šakute ir atskieskite pienu. Šepetėliu ištepkite pyrago paviršių. Leiskite mieliniam obuolių pyragui dar kartą pastovėti 15-20 minučių. Per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Pyragą kepkite 35-40 minučių.
- Mielinis obuolių pyragas paruoštas.
- Gero apetito, pradžiuginkite savo artimuosius!