Kiaušiniai, virti aštriame daržovių padaže ir patiekiami su migdolų žiedlapiais.
Produktai Pikantiška šakšuka
Ingredientai (4 porcijoms)
Kiaušiniai – 4 vienetai.
Pomidorai (malti) – 4 vnt.
Paprikos (supjaustytos juostelėmis) – 1 vnt.
Jalapeno pipirai (susmulkinti) – 1 vnt.
Migdolų žiedlapiai – 2 šaukštai.
Alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Džiovintų čili pipirų, maltų – 1 šaukštelis.
Kmynų milteliai – 0,5 t. sp.
Avokadas (pjaustytas) (pasirinktinai)
Kaip padaryti, kad šakšuka būtų aštri:
1. Didelėje keptuvėje pakepinkite migdolus, kol jie taps auksiniai, maždaug 4-5 minutes. Migdolus perkelkite į lėkštę.
2. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite paprikas ir jalapenos, maišydami kepkite apie 2 minutes. Sudėkite pomidorus, aitriosios paprikos miltelius, kmynus ir 0,25 šaukštelio druskos. Maišydami virkite apie 5 minutes.
3. Ant daržovių mišinio atsargiai supilkite 4 kiaušinius, įsitikinkite, kad jie yra sveiki ir šiek tiek vienas nuo kito. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite šakšuką ant vidutinio stiprumo ugnies apie 3-5 minutes, kol baltymai susigers. Šakšuką pabarstykite migdolų žiedlapiais. Taip pat galite pabarstyti avokado gabalėliais (nebūtina).