Mėlynių morkos pradžiugins jus originalia išvaizda ir puikiu skoniu. Erdvias, švelnias ir gražias morkas tikrai įvertins ir suaugusieji, ir vaikai, o svarbiausia – jas galima patiekti 2023 m. Naujųjų metų stalui, nes triušis yra ateinančių metų simbolis. Jam patiks šis skanėstas!)
Produktai Morkų viršaus meringė
Ingredientai (4 porcijoms)
Kiaušiniai – 4 kiaušiniai.
Cukrus – 200 gr
Citrinų sultys – 2 šaukšteliai.
Oranžiniai maistiniai dažai – 4-5 lašai
Žalieji maistiniai dažai – 3 lašai
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasBese „Morkos”.
Recepto nuotrauka: „Morkų viršaus meringė” – 1 žingsnis
Paruoškite produktus, skirtus meringai „Morkos” gaminti. Ruošiant meringes reikės dviejų sausainių maišelių, kepimo kilimėlio arba pergamentinio popieriaus. Taip pat reikės dviejų maistinių dažiklių – oranžinio ir žalio.
Recepto nuotrauka: Morkų viršaus meringė – 2 žingsnis
Atsargiai atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų ir įsitikinkite, kad stiklinės yra švarios ir sausos. Mums nereikia trynių.
Recepto nuotrauka: morkų viršaus meringue – 3 žingsnis.
Baltymai ir cukrus sumaišomi.
Recepto nuotrauka: Meringue „Morkos” – 4 žingsnis.
Cukrų ir kiaušinių baltymus pakaitinkite vandens vonelėje, kol cukrus visiškai ištirps. Vandens voniai įpilkite šiek tiek vandens į keptuvę arba puodą ir užvirinkite; ant keptuvės pastatykite dubenį, kad dugnas nesiliestų su vandeniu.
Recepto nuotrauka: morkų viršaus meringue – 5 žingsnis.
Išplakite meringą mikseriu. Mišinį plaku planetiniu maišytuvu su šluotele. Įpusėjus plakti, į baltymų mišinį įspauskite 2 šaukštelius citrinos sulčių. Plakite tol, kol baltymai taps blizgantys balti, o viršūnės standžios. Šluotelė turi palikti aiškius pėdsakus.
Įjunkite orkaitę iki 75-80 laipsnių temperatūros.
Recepto nuotrauka: morkų viršaus meringue – 6 žingsnis.
Atskirkite maždaug 1/3 viso baltymų mišinio ir įmaišykite žalios spalvos. Į likusį mišinį įmaišykite oranžinių dažų. Lengvai plakite abi mases, kol taps tolygios spalvos.
Recepto nuotrauka: morkų morkos – 7 etapas.
Į kepimo maišelius pripildykite paruoštas mases. Kepimo skardą išklokite silikoniniu kilimėliu arba pergamentiniu popieriumi. Iš žalios masės suformuokite šakeles morkoms.
Recepto nuotrauka: Morkų meringė – 8 žingsnis
Iš oranžinės masės suformuokite morkas, kiekvieną iš jų pridėkite prie šakelių.
Pusantros valandos pašaukite į 75-80 laipsnių temperatūros orkaitę.
Recepto nuotrauka: Morkų viršaus meringue – 9 žingsnis
Paruoštos tešlos turi būti visiškai sausos ir lengvai nuimamos nuo kilimėlio. Leiskite atvėsti.
Recepto nuotrauka: „Morkų viršūnė” Meringue – 10 žingsnis
„Morkų viršūnės” meringės paruoštos.
Recepto nuotrauka: „Morkų viršūnė” Meringue – 11 žingsnis
Mėgaukitės!