Pica su pienu ir mielėmis

Pica yra mano mėgstamiausias patiekalas! Kiekvieną savaitgalį kepu picą savo mylimai šeimai ir mano vaikai ją labai mėgsta! Verta pasistengti dėl jų laimingų šypsenų. Pieno ir mielių picos tešla yra ypač minkšta ir skani. Picos pagrindas yra minkštas, su šiek tiek traškia plutele. Šios picos gabalėlis su sultingu užpilu tiesiog tirpsta burnoje. Neatidėliokime ir jau šiandien išsikepkime aromatingą ir skanią picą. Tai abiem pusėms naudingas variantas, kuris patiks visai šeimai!

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti picą su pienu ir mielėmis, turėsite:

  • Tešlai:
  • 2,5 puodelio miltų;
  • 1,5 šaukštelio sausų mielių;
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1 puodelis pieno;
  • 1 kiaušinis;
  • 50 g sviesto;
  • 3 šaukštai augalinio aliejaus.
  • Įdarui:
  • 2-3 šaukštai kečupo;
  • 2 šaukštai majonezo;
  • 200 g šviežių grybų;
  • 200 g kumpio;
  • 4-5 vyšninių pomidorų;
  • 200 g sūrio „Rusiškas”;
  • 1 žiupsnelis prieskonių „Itališkos žolelės”.
  • 250 ml stiklinė.

Maisto gaminimo procesas

  1. Norėdami paruošti tešlą, miltus supilkite į dubenį.
  2. Į miltus supilkite mieles, druską, cukrų ir išmaišykite.
  3. Pieną pašildykite iki karščio.
  4. Sviestas ir sviestas turi būti ištirpinti piene, o mišinys neturi būti per karštas (ne daugiau kaip 40 laipsnių), kitaip mielės nepradės veikti. Į miltus supilkite pieną ir sviestą, įmuškite kiaušinį.
  5. Užminkykite minkštą, elastingą tešlą. Maišydami po truputį įpilkite augalinio aliejaus.
  6. Picos tešla turi būti lengva, švelni, nelipni prie rankų, minkštos tekstūros, nelabai tiršta. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite 1 valandą pastovėti.
  7. Per tą laiką mielinė tešla gerai pakils, maždaug 2 kartus.
  8. Padalykite tešlą į 2 dalis (aš iš šio kiekio padariau 2 dideles 34 cm skersmens picas). Iš vienos dalies pagaminau picą, o iš kitos – calzone (uždarą picą). Tešlą supilkite į formą, kurią prieš tai ištepkite augaliniu aliejumi.
  9. Tešlą aptepkite kečupo ir majonezo mišiniu.
  10. Nulupkite grybus nuo folijos ir supjaustykite plokščiais griežinėliais.
  11. Ant viršaus užtepkite majonezo ir kečupo ir sudėkite griežinėliais pjaustytus grybus.
  12. Supjaustykite kumpį griežinėliais ir sudėkite tarp grybų, pabarstykite itališkomis žolelėmis.
  13. Apibarstykite picos viršų stambiai tarkuotu sūriu.
  14. Ant sūrio uždėkite vyšninius pomidorus, supjaustytus apskritimais.
  15. Su pienu ir mielėmis paruoštą picą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol paruduos (apie 20-25 min.).
  16. Mielinė pica iš švelnios tešlos, išminkytos su pienu, paruošta! Jo skonis nepaliks abejingų, jūsų artimieji bus sužavėti!
  17. Gero apetito jums, draugai!

Parašykite komentarą