Šokoladinis keksiukas be pieno ir kiaušinių mikrobangų krosnelėje esančiame puodelyje – tai greitas greitas kepinys tiems, kurie nori saldaus skanėsto prie arbatos, bet neturi laiko kepti, arba tiems, kurie dėl kokių nors priežasčių neturi orkaitės. Šį receptą įvertins daugelis žmonių, tešla labai greitai užmaišoma iš minimalaus produktų rinkinio, o kepti užtrunka tik 5 minutes. Keksiukas gaunasi labai skanus, minkštas ir švelnus, pabandykite!
Sudedamosios dalys
Šokoladiniam keksiukui mikrobangų krosnelėje be pieno pagaminti reikės:
- ypač tyrų miltų – 3 šaukštai;
- cukraus – 3 šaukštai;
- bekvapio augalinio aliejaus – 1 valgomasis šaukštas (tešlai) + keptuvei patepti;
- kakavos miltelių – 2 šaukštai;
- vandens – 5 šaukštai;
- kepimo miltelių (arba sodos) – 1/4 šaukštelio;
- vanilinio cukraus – 0,5 šaukštelio;
- juodojo šokolado (arba pieniško šokolado) – 10-20 g (nebūtina);
- cukraus pudra patiekimui.
Maisto gaminimo procesas
- Pirmiausia giliame dubenyje sumaišykite visus sausuosius ingredientus, į dubenį suberkite miltus, kakavos miltelius, vanilinį cukrų, cukrų ir sodą.
- Išmaišykite ir padarykite duobutę. Į duobutę įpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus.
- Tada supilkite vandenį į dubenį ir išmaišykite šaukštu, kad gautųsi panašios į ištirpintą šokoladą konsistencijos tešla.
- Jei norite, galite į tešlą įmaišyti nedidelius šokolado gabalėlius.
- 200-250 ml puodelį (arba puodelį), tinkamą gaminti mikrobangų krosnelėje, šiek tiek patepkite vidų augaliniu aliejumi ir sudėkite į jį tešlą. Tešla turi siekti ne daugiau kaip pusę puodelio aukščio.
- Puodelį su šokoladine tešla siųskite į mikrobangų krosnelę ir kepkite keksą 5 minutes 750 vatų galia.
- Išimkite paruoštą keksą iš mikrobangų krosnelės, atvėsinkite ir ant viršaus pabarstykite šiek tiek cukraus pudros.
- Nuostabų šokoladinį keksą galima valgyti šaukštu tiesiai iš puodelio. Štai kaip lengvai, nedėdami pieno ar kiaušinių, galite pasigaminti minkštų, švelnių ir labai skanių mikrobangų krosnelėje kepamų gaminių!
- Mėgaukitės!