Pica kaip mokyklos valgykloje

Kai mokiausi mokykloje, mūsų virėjai dažnai gamindavo picas. Tai buvo vienas geriausių patiekalų mūsų mokyklos valgiaraštyje. Ši mokyklinė pica savo išvaizda ir ingredientais šiek tiek skyrėsi nuo šiandieninės picos, tačiau buvo labai skani. Kartais savo šeimai gaminu savąją mokyklinės picos versiją. Jis visada būna apetitiškas, skanus ir labai sotus.

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti picą kaip mokyklos valgykloje, turėsite:

  • kvietiniai miltai – 500 g;
  • virinto šilto vandens – 250 ml;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • kambario temperatūros sviesto – 30 g;
  • sausų mielių – 7 g (arba šviežių, apie 19 g);
  • cukraus – 1,5 valgomojo šaukšto;
  • druskos – 0,5 šaukštelio;
  • virtos dešros (arba pieniškos dešrelės) – 250 g;
  • marinuotų agurkų – 1 vnt;
  • kietasis sūris – 150 g;
  • pomidorų padažas (arba kečupas) – 4 šaukštai.

gaminimo procedūra

  1. Į dubenį supilkite šiltą virintą vandenį (apytikslė temperatūra – 38 laipsniai). Suberkite cukrų ir mieles. Gerai išmaišykite ingredientus ir palikite 10 minučių. Per tą laiką mielės suaktyvėja, o paviršiuje atsiranda putų kepurė.
  2. Į mielių masę supilkite druską ir įmuškite žalią kiaušinį, gerai išmaišykite.
  3. Nedidelėmis porcijomis į mišinį suberkite persijotus miltus. Po kiekvieno miltų įmaišymo mišinį išmaišykite šakute. Kai sudedamosios dalys sulips, toliau maišykite tešlą rankomis.
  4. Į tešlą įmaišykite kambario temperatūros sviesto ir toliau minkykite apie 5 minutes. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau.
  5. Tešla turi būti minkšta ir vientisa, nelipti prie rankų. Perkeliame į dubenį, uždengiame maistine plėvele (arba rankšluosčiu) ir pastatome į šiltą vietą 2-3 valandoms.
  6. Štai kaip tešla gavosi per 1 valandą. Kas valandą minkykite tešlą rankomis. Dėl to tešla turėtų padidėti 2-3 kartus.
  7. Išminkykite tešlą, padalykite ją į lygias dalis. Gavau 8 gabaliukus (vienas gabaliukas – apie 88 g). Uždengiame juos folija ir paliekame taip pastovėti 15 minučių. Per tą laiką paruošiame picų įdarą.
  8. Dešrą (arba pienišką dešrą) supjaustykite plonais griežinėliais, agurkus – mažais kubeliais, sūrį sutarkuokite.
  9. Iškočiokite apskritimus (maždaug 15 cm skersmens). Išdėliokite picas ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir aptepkite pomidorų padažu (arba kečupu).
  10. Ant kiekvieno riebalais patepto lakšto paskleiskite po dalį dešros ir agurkų, o ant viršaus pabarstykite sūrio.
  11. Pasiųskite jį kepti į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių. Kepiau dviem partijomis. Gavau 8 mokyklines picas.
  12. Pica pasirodė labai skani, sotūs. Galite patiekti iš karto. Kai pica atvės, tiesiog pašildykite ją mikrobangų krosnelėje. Jei mokykloje valgėte gerą picą, paragavę jos, tikrai pasakysite, kad būtent tokia pica jums patiko mokyklos valgykloje.
  13. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą