
Duonos kepimo mašinoje galite išsikepti puikią pienišką duoną. Duona, pagaminta su pienu, yra labai skani, jos minkštimas švelnus, purus, o plutelė traški ir apetitą žadinanti. Receptas nėra sudėtingas, nes duonkepė sumaišo tešlą, leidžia jai pakilti ir, žinoma, iškepa skanią pienišką duoną. Jį galite patiekti su pagrindiniu patiekalu arba pasigaminti gardžių sumuštinių su dešra ir sūriu.
Sudedamosios dalys
Pieno duonai duonos kepimo mašinoje pagaminti reikės:
- miltų – 450 g;
- pieno – 300 ml;
- sviestas – 20 gr;
- augalinis aliejus – 20 ml;
- medaus – 2 šaukštai (arba cukraus – 1 valgomasis šaukštas);
- sausų mielių – 1,5 šaukštelio;
- druskos – 1 šaukštelis;
- sezamo (arba saulėgrąžų sėklų) – 2 valgomieji šaukštai.
gaminimo procesas
- Paruoškite duonai skirtus ingredientus.
- Kambario temperatūros pieną supilkite į duonos kepimo mašinos dubenį. Sudėkite medų (arba cukrų), druską, augalinį aliejų ir sviestą. Sviestą ištirpinau mikrobangų krosnelėje, kol ištirpo ir atvėso, galima dėti ir kambario temperatūros sviestą.
- Įmaišykite persijotus miltus ir suberkite sausas mieles. Sudėdami ingredientus vadovaukitės kepimo mašinos instrukcijomis. Uždarykite duonos kepimo mašinos dangtį. Nustatykite „Baltos duonos” režimą, aš jį nustačiau 3 valandoms. Jei dedate sėklų arba sezamo sėklų, jas turite dėti skambant kepimo signalui, kol tešla minkoma. Kol tešla minkoma, turėtų susidaryti rutuliukas, jei tešla per plona, įberkite dar šiek tiek miltų.
- Pasibaigus programai, išimkite kibirą su pieniška duona iš duonkepės ir leiskite jai atvėsti apie 15 minučių. Tada išimkite duoną ir atvėsinkite ją ant vielinės lentynos. Išimkite minkymo mentelę iš kepinio vidaus.
- Supjaustykite gardžią, pikantišką pienišką duoną riekelėmis ir patiekite. Pažiūrėkite, koks gražus ir purus yra pjūvis.
- Gero apetito!