Norėčiau jums pasiūlyti paprastą puikaus pasukų sausainio receptą, kuris yra geras pagrindas pyragui gaminti. Šį pyragą galite pagaminti be jokių problemų. Jo ingredientų galima rasti kiekvienuose namuose. Pyragas gerai pakyla ir orkaitėje iškepa vos per 35-40 minučių. Naudojau 24 cm skersmens formą. Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
Sudedamosios dalys
Norėdami paruošti biskvitą ant kefyro orkaitėje, jums reikės:
- kvietiniai miltai – 300 g;
- kakavos miltelių – 20 gr;
- kepimo miltelių – 2 šaukšteliai;
- sodos – 1 šaukštelis;
- kefyro – 1,5 puodelio;
- cukraus – 150 g;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- augalinis aliejus – 120 ml;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – 1 gr.
Metodas
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir 5 minutes plakite elektriniu plakikliu. Masė turėtų tapti balta ir puri.
- Į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų ir kefyrą ir išmaišykite gautą skystą mišinį. Turėjau šiek tiek kefyro iš šaldytuvo, todėl jį šiek tiek pašildžiau.
- Atskirame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: persijokite miltus su kakava ir soda, suberkite kepimo miltelius, vanilę ir žiupsnelį druskos. Gautą sausą mišinį gerai išmaišykite.
- Keliomis dalimis maišydami šaukštu įmaišykite sausą mišinį į skystą mišinį. Galiausiai tešla turėtų išeiti vidutinio tirštumo grietinės pavidalo.
- Kepimo indą išklokite pergamentu ir supilkite į jį tešlą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite pyragą 35 minutes. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar biskvitas paruoštas, jei reikia, dar 5 minutes palaikykite orkaitėje.
- Biskvitą atvėsinkite ant grotelių ir apibarstykite cukraus pudra. Iškepiau tokį besišypsantį sausainį.
- Pasukų sausainiai yra skanūs. Jei norite, šis biskvitas būtų puikus pagrindas pyragui, tik reikia jį išimti iš orkaitės ir palikti ramybėje 10-12 valandų, tada jis bus puikiai supjaustytas sluoksniais. Šį biskvitą gaminau tik arbatai, todėl pjausčiau jį dar šiltą. Šis paprastas pasukų sausainių receptas yra labai geras, jis visada būna puikus, išbandykite jį!
- Mėgaukitės!