Mannik su bananais ant kefyro

Manų kruopos yra puikus pyragas naminės arbatos vakarėliui. Šiandien norėčiau jums pasiūlyti pasukų manniko su bananais receptą. Jis gaunasi labai skanus ir purus, o bananų gabalėliai jam suteikia ypatingo, išskirtinio skonio. Rekomenduoju išbandyti!

Sudedamosios dalys

Norint paruošti manniką su bananais ant kefyro, jums reikės:

  • 1 puodelis kefyro;
  • 1 puodelis manų kruopų;
  • 50 g sviesto;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 puodelis cukraus;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 puodelis miltų;
  • 2 bananai;
  • cukraus pudra patiekimui.
  • 200 ml stiklinė.

Metodas

  1. Į didelį dubenį supilkite manų kruopas ir užpilkite kambario temperatūros kefyru. Išmaišykite ir palikite maždaug 30 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
  2. Tada įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir ištirpintą sviestą.
  3. Išmaišykite tešlą.
  4. Į tešlą supilkite persijotus miltus ir kepimo miltelius, išsukite maišytuvu iki vientisos masės. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
  5. Pusę tešlos supilkite į kepimo formą (silikoninio indo nereikia sutepti riebalais ar iškloti pergamentu). Nuluptus bananus supjaustykite atsitiktiniais griežinėliais ir sudėkite ant tešlos.
  6. Tada supilkite likusią tešlą.
  7. Kepkite manų kruopų pyragą su bananais 45-50 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kol gražiai apskrus).
  8. Išimkite paruoštas manų kruopas iš formos ir atvėsinkite ant grotelių, kad dugnas nesušlaptų. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.
  9. Puošnios ir skanios manų kruopos su bananais, pagamintos su kefyru, puikiai tinka prie puodelio kvapnios arbatos.
  10. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą