Manų kruopos yra puikus pyragas naminės arbatos vakarėliui. Šiandien norėčiau jums pasiūlyti pasukų manniko su bananais receptą. Jis gaunasi labai skanus ir purus, o bananų gabalėliai jam suteikia ypatingo, išskirtinio skonio. Rekomenduoju išbandyti!
Sudedamosios dalys
Norint paruošti manniką su bananais ant kefyro, jums reikės:
- 1 puodelis kefyro;
- 1 puodelis manų kruopų;
- 50 g sviesto;
- 2 kiaušiniai;
- 1 puodelis cukraus;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- 1 puodelis miltų;
- 2 bananai;
- cukraus pudra patiekimui.
- 200 ml stiklinė.
Metodas
- Į didelį dubenį supilkite manų kruopas ir užpilkite kambario temperatūros kefyru. Išmaišykite ir palikite maždaug 30 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
- Tada įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir ištirpintą sviestą.
- Išmaišykite tešlą.
- Į tešlą supilkite persijotus miltus ir kepimo miltelius, išsukite maišytuvu iki vientisos masės. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
- Pusę tešlos supilkite į kepimo formą (silikoninio indo nereikia sutepti riebalais ar iškloti pergamentu). Nuluptus bananus supjaustykite atsitiktiniais griežinėliais ir sudėkite ant tešlos.
- Tada supilkite likusią tešlą.
- Kepkite manų kruopų pyragą su bananais 45-50 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kol gražiai apskrus).
- Išimkite paruoštas manų kruopas iš formos ir atvėsinkite ant grotelių, kad dugnas nesušlaptų. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.
- Puošnios ir skanios manų kruopos su bananais, pagamintos su kefyru, puikiai tinka prie puodelio kvapnios arbatos.
- Gero apetito!