Aguonų sausainių suktinukas

Siūlau pasigaminti aguoninių sausainių suktinuką šeimos arbatos vakarėliui. Suktinukas labai skanus ir švelnus. Kepimas trunka vos 15 minučių ir visada veikia. Naudojau parduotuvėje pirktą aguonų įdarą, bet tokį įdarą galite pasigaminti ir namuose. Viršų galima apibarstyti cukraus pudra arba papuošti pagal savo skonį.

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti biskvito suktinuką su aguonomis, turėsite:

  • vištienos kiaušinis – 2 vnt;
  • cukraus – 55 gr;
  • papildomų baltųjų miltų – 55 gr;
  • kepimo miltelių – 2 šaukšteliai;
  • druskos – žiupsnelis;
  • aguonų įdaras – 200 g;
  • cukraus pudros pabarstymams.

Maisto gaminimo procesas

  1. Miltus persijokite su kepimo milteliais į dubenį, suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos.
  2. Sudėkite žalius kiaušinius ir plakite mikseriu iki šviesios masės (plakite 4-5 minutes). Tešla yra lengvos grietinės konsistencijos.
  3. Supilkite tešlą į pergamentu išklotą stačiakampę skardą (aš turiu 28×25 cm dydžio skardą) ir išlyginkite.
  4. Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pyragą kepkite apie 12-14 minučių (pasikonsultuokite su savo orkaite, gali prireikti mažiau laiko). Pyragas paruoštas, jei jo paviršius nelimpa prie rankų, ir nereikėtų persistengti – pyragas nesusisuks, taps trapus.
  5. Suvyniokite sausainį su pergamentu į ritinėlį ir palikite visiškai atvėsti.
  6. Tada atsargiai išvyniokite vyniotinį, nuimkite popierių ir paskleiskite aguonų įdarą po visą paviršių. Kad aguonų įdarą paruoštumėte namuose, siūlau paprastą receptą: nuplaukite 100 g šviežių aguonų, sumaišykite su 0,5 puodelio pieno ir 0,5 puodelio cukraus ir virkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių, nuolat maišydami, tada atvėsinkite ir naudokite, kaip nurodyta. Susukite aguoninį sausainį į ritinėlį ir padėkite vėsioje vietoje bent 30 minučių. Sausainių ritinio viršų pabarstykite cukraus pudra.
  7. Skanų ir švelnų aguonų pyrago suktinuką aštriu peiliu supjaustykite gabalėliais ir patiekite prie arbatos.
  8. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą