Paprastas sultonų keksiukų orkaitėje receptas

Keksiukai yra vieni mėgstamiausių kepinių. Jie nepaprastai universalūs ir skanūs – trapūs, sausi, drėgni, paprasti ir su įdarais. Be to, jų privalumas yra tas, kad jie ilgai išlieka nesugedę. Šiandien pateiksiu jums labai paprasto sultonų keksiuko receptą. Jis kepamas orkaitėje ir visada būna skanus. Šio pyrago receptas gimė praėjusio amžiaus viduryje, vadinosi „Stoličnyj” ir visose sovietinėse kepyklose buvo deficitas.

Sudedamosios dalys

Norint orkaitėje paruošti paprastą sultonų keksą, reikia:

  • sviesto – 130 g;
  • cukraus – 3/4 puodelio;
  • miltų – 1 puodelis;
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • konjako – 1 valgomasis šaukštas (nebūtina);
  • kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
  • sultenių – pagal skonį;
  • cukraus pudra patiekimui.

Maisto gaminimo procesas

  1. Norėdami paruošti tešlą, ištirpinkite sviestą, kol jis taps pusiau skystas (labai patogu tai padaryti mikrobangų krosnelėje).
  2. Į sviestą suberkite cukrų ir išsukite iki vientisos masės.
  3. Tada po vieną įmuškite kiaušinius, druską ir konjaką ir toliau plakite.
  4. Tada suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais.
  5. Gaunama tokia tešla, kaip nuotraukoje, primenanti tirštą grietinę.
  6. Nuplaukite rūgštynes ir pamerkite jas į karštą vandenį. Tuomet nusausinkite ir nusausinkite sultenes. Džiovintus sultonus apvoliokite miltuose, kad jie tolygiai pasiskirstytų tešloje.
  7. Į tešlą suberkite sultenes ir atsargiai išmaišykite mentele.
  8. Sultaninių keksiukų tešla paruošta.
  9. Kepimo formą patepkite riebalais (silikoninės skardos tepti nereikia).
  10. Įdėkite tešlą į formą ir 45-60 minučių pašaukite į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę.
  11. Ištraukite iš orkaitės iškeptą sostinės pyragą.
  12. Leiskite jam šiek tiek atvėsti, išimkite iš formos ir apibarstykite cukraus pudra. Pagal šį paprastą receptą orkaitėje iškeptas sultenių keksas gaunasi nepaprastai skanus. Laikas arbatai!
  13. Gero apetito!

Parašykite komentarą