Kiekvienas, bent kartą gyvenime paragavęs Krymo čeburekų, niekada nepamirš jų skonio. Čia pateikiamas čeburekų receptas, kuriuo su manimi pasidalijo viena Kryme dirbanti mergina, kaip tik jiems gaminti. Netvirtinu, kad jis yra 100 % identiškas, bet labai siūlau jį išbandyti! Skonis, pluta, sluoksniavimas ir įdaro sultingumas yra lygiai tokie patys kaip Krymo čeburekų! Turėsite skirti laiko pasiruošimui, bet rezultatas bus to vertas!
Sudedamosios dalys
Norėdami pasigaminti Krymo čeburekus, jums reikės:
- Tešlai:
- miltai – 500 g;
- vandens – 200-250 ml;
- rafinuoto augalinio aliejaus – 5-6 lašai;
- druskos – 1 šaukštelis.
- Įdarui:
- maltos mėsos – 300-350 g;
- svogūnai (vidutinio dydžio) – 3 vienetai;
- ledinio vandens – 5-6 šaukštai;
- petražolės (žolelės) – 0,5 puokštės;
- druskos, šviežiai maltų pipirų – pagal skonį;
- rafinuoto augalinio aliejaus kepimui.
Virimo procedūra
- Persijokite miltus į didelį dubenį. Įmaišykite druską. Taip pat įpilkite augalinio aliejaus.
- Rankomis gerai įtrinkite aliejų ir miltus, o gabalėlius išminkykite su aliejumi. Palaipsniui supilkite kambario temperatūros vandenį (miltų kiekis skiriasi – įpilkite tiek, kiek tešla priims), taip pat minkykite tešlą rankomis. Tešla bus gremėzdiška ir stambi. Minkyti nereikia.
- Suformuokite iš tešlos rutulį ir suvyniokite jį į maistinę plėvelę. Palikite kambario temperatūroje 1 valandą. Po šio laiko tešla bus visiškai kitokia – švelni, minkšta ir elastinga, visiškai nelipni prie rankų ar paviršiaus.
- Kol tešla „ilsisi”, paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite maltą mėsą (bet kokią mėsą savo nuožiūra). Sudėkite smulkintus svogūnus, sumaltus mėsmale.
- Pagardinkite druska ir pipirais.
- Supilkite ledinį vandenį ir gerai išmaišykite. Įdaras turi būti panašus į tirštą grietinę.
- Įmaišykite smulkintas petražoles. Dėkite įdarą į šaldytuvą 30 minučių, uždenkite maistine plėvele.
- „Pailsėjusią tešlą padalykite į 2 dalis. Iš kiekvienos iš jų susukite dešreles.
- Supjaustykite gabalėliais (apie 40 g). Kiekvieną gabalėlį susukite į ilgą ritinį (apie 25 cm).
- Tada kiekvieną blakstienėlę susukite į „sraigę” (šis įrodymo būdas kepant duoda stulbinamą rezultatą – cheburėliai bus labai daugiasluoksniai). Uždenkite tešlos gabalėlius maistine plėvele ir palikite 30 minučių kambario temperatūroje.
- Dabar kiekvieną „sraigę” plonai iškočiokite (iš tikrųjų miltų nereikia, bet jei tešla šiek tiek lipni prie paviršiaus, pabarstykite ją miltais, bet tik truputį). 1-2 valgomuosius šaukštus maltos mėsos dėkite prie vieno tešlos krašto.
- Uždenkite kita tešlos puse ir gerai užspauskite kraštus (geriau naudokite specialų įrankį – konditerinį pjaustytuvą).
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų (geriau keptuvėje, nes aliejaus turi būti pakankamai, čeburekai kepa dideliame kiekyje). Jei nėra keptuvės, kepkite Krymo čeburekus keptuvėje ant vidutinės ugnies po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos.
- Paruoštus čeburekus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Čebureko viduryje susidaro ertmė, o įkandus čebureką viduje būna daug mėsos sulčių. Pati tešla yra traški, burbuliuojanti ir labai sluoksniuota.
- Krymo čeburekus patiekite iš karto karštus! Tikrai skanu! Patariu išbandyti!
- Mėgaukitės maistu!