Šarlotė su kriaušėmis

Šarlotė yra biskvitas, visiems pažįstamas nuo vaikystės. Jis dažnai kepamas daugelyje šeimų. Jam gaminti paprastai naudojami obuoliai. Tačiau jį taip pat galima sėkmingai kepti su kitais vaisiais ir uogomis. Šiandien norėčiau parodyti jums kriaušių receptą. Gaunasi labai skanus, švelnus, lengvas ir nepakartojamo skonio pyragas.

Sudedamosios dalys

Norėdami paruošti kišą su kriaušėmis, turime:

  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • miltų – 1 puodelis;
  • cukraus – 1 puodelis;
  • druskos – 1/2 šaukštelio;
  • muskato riešutas – 1/8 šaukštelio;
  • Sviestas (torto formai ištepti) – 1 valgomasis šaukštas;
  • kriaušės – 4 vnt.

Maisto gaminimo procesas

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius.
  2. Paruoškite cukrų ir miltus.
  3. Įberkite truputį muskato riešuto.
  4. Išplakite kiaušinius su cukrumi.
  5. Tada suberkite miltus, druską ir gerai išsukite.
  6. Nulupkite kriaušes nuo odelės.
  7. Paimkite formą, lengvai ištepkite ją sviestu ir sudėkite mažais gabalėliais supjaustytas kriaušes.
  8. Supilkite tešlą ant kriaušių.
  9. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Po 30-40 minučių kriaušės bus paruoštos.
  10. Atvėsinkite, viršų pabarstykite cukraus pudra.
  11. Padėkite sau pasigaminti labai skanią ir kvepiančią kriaušių pyragą! Gero apetito!

 

Parašykite komentarą