Jei pienas rūgštus, neskubėkite jo išmesti. Paruoškite savo šeimai skanius ir sočius pusryčius iš turimų maisto produktų – skanų omletą su daržovių mišraine ir raugintu pienu. Sultingos, minkštos ir gyvybingos daržovės puikiai dera su švelniu omletu.
Produktai Omletas su rūgpieniu ir daržovėmis
Ingredientai (2 porcijoms)
Kiaušiniai – 3 vienetai.
Daržovės (šaldytos arba šviežios) – 200 g.
Rūgštus pienas – 50 ml
Kietasis sūris – 20 g
Sviestas – 15 g
Augalinis aliejus – 10 ml
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasOmeletas su rūgpieniu, su daržovėmis
Kaip paruošti recepto nuotrauką: Omletas su rūgpieniu ir daržovėmis – 1 žingsnis
Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
Šaldytų daržovių nereikia atitirpinti. Daržovių mišinio sudėtis gali būti kokia tik norite, vadovaukitės savo skoniu. Galite imti ne tik šaldytą mišinį, kuris yra labai patogus, bet ir namuose pasiruošti šviežių daržovių, kurias norite įtraukti į omletą (nulupti ir supjaustyti mažais gabalėliais).
Kietąjį sūrį rinkitės pagal savo skonį, kad jis gerai išsilydytų.
Recepto nuotrauka: Omletas su rūgpieniu ir daržovėmis – 2 žingsnis
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir juos išplakite. Pagal skonį pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Plakite šluotele arba šakute iki vientisos masės, bet ne per stipriai.
Recepto nuotrauka: Omletas su rūgpieniu ir daržovėmis – 3 žingsnis
Į kiaušinių masę supilkite rūgpienį ir gerai išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Omletas su rūgpieniu ir daržovėmis – 4 žingsnis
Keptuvėje įkaitinkite sviestą: pirmiausia ištirpinkite sviestą, tada supilkite augalinį aliejų. Supilkite daržovių mišinį į keptuvę.
(Mano keptuvės skersmuo – 18 cm).
Recepto nuotrauka: Omletas su raugintu pienu, su daržovėmis – žingsnis Nr. 5.
Kepkite daržoves 2-3 minutes ant didelės ugnies, pamaišydami. Sumažinkite ugnį ir troškinkite daržoves po dangčiu apie 10 minučių, kol suminkštės (išvirs).
Recepto nuotrauka: Omletas su raugintu pienu, su daržovėmis – žingsnis Nr. 6.
Kai visos daržovės suminkštės, supilkite omleto masę į keptuvę.
Recepto nuotrauka: Omletas su rūgpieniu ir daržovėmis – 7 žingsnis
Uždenkite ir virkite 8-10 minučių ant silpnos ugnies, kad viršutinis omleto sluoksnis gerai susigertų.
Recepto nuotrauka: Omletas su raugintu pienu, su daržovėmis – žingsnis Nr. 8
Kietąjį sūrį sutarkuokite vidutine tarka ir pabarstykite ant omleto mišinio. Sūrio kiekį galima padidinti arba visai jo nedėti. Uždenkite keptuvę dangčiu ir ant mažos ugnies kepkite dar 2-3 minutes, kol sūris išsilydys.
Recepto nuotrauka: Omletas su rūgpieniu ir daržovėmis – 9 žingsnis
Paruoštas rūgštaus pieno omletas su daržovių mišiniu.
Recepto nuotrauka: Omletas su rūgpieniu ir daržovėmis – 10 žingsnis
Omletą patiekite iš karto.
Recepto nuotrauka: Omletas su rūgpieniu ir daržovėmis – 11 žingsnis
Mėgaukitės maistu!