Aromatingas, plonas ir labai skanus! Blyneliai su aguonomis ir citrinos žievele. Blyneliai yra saikingai saldūs, todėl juos galite patiekti ne tik su saldžiu, bet ir su sūriu įdaru.
Produktai Blyneliai su aguonomis ir citrinos žievele
Ingredientai (5 porcijoms)
Pienas (2,5 % riebumo) – 300 ml
Gazuotas vanduo – 200 ml
Kiaušiniai – 3 kiaušiniai
Miltai – 250 gr
Augalinis aliejus – 50 ml
Cukrus – 15 gr
Druska – 5 gr
Aguonos – 25 g
Citrinos žievelė – 1 šaukštelis.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Blyneliai su aguonomis ir citrinos žievele
Recepto nuotrauka: Aguonų blyneliai su citrinų žievelėmis – 1 žingsnis.
Paruoškite reikiamus ingredientus.
Pienas tinka bet kokio riebumo.
Paimkite beskonį augalinį aliejų.
Naudoju šaldytą citrinos žievelę, prieš tai ją atitirpindama. Galite vartoti džiovintas arba šviežias.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su aguonomis ir citrinos žievele – 2 žingsnis
Giliame dubenyje įmuškite kiaušinius. Supilkite druską ir cukrų.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su aguonomis ir citrinos žievele – 3 žingsnis.
Plakite plaktuvu iki vientisos masės. Taip pat galite naudoti maišytuvą.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su aguonomis ir citrinos žievele – 4 žingsnis
Supilkite pieną į kiaušinių masę ir išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su aguonomis ir citrinos žievele – 5 žingsnis
Keliomis dalimis supilkite persijotus miltus.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su aguonomis ir citrinos žievele – 6 žingsnis.
Po kiekvieno miltų įmaišymo maišykite plaktuvu arba mikseriu iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su aguonomis ir citrinos žievele – 7 žingsnis.
Supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.
Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite 30 minučių šaldytuve.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su aguonomis ir citrinos žievele – 8 žingsnis.
Keptuvę statykite ant vidutinės ugnies ir gerai įkaitinkite. Į keptuvę supilkite aguonas ir kepkite 3-4 minutes ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami. Atlikus šį veiksmą aguonos įgaus ryškesnį skonį ir aromatą.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su aguonomis ir citrinos žievele – 9 žingsnis.
Išimkite blynų tešlą iš šaldytuvo. Jei reikia, pertrinkite per smulkų sietelį, kad pašalintumėte gumulėlius. Aš to nedariau, nes mano tešla išėjo be gumulėlių. Į tešlą supilkite sodą.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su aguonomis ir citrinos žievele – 10 žingsnis.
Išmaišykite, kad susimaišytų.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su aguonomis ir citrinos žievele – 11 žingsnis.
Įmaišykite aguonas ir citrinos žievelę.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su aguonomis ir citrinos žievele – žingsnis Nr. 12.
Dar kartą išmaišykite – tešla bus šiek tiek skysta.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su aguonomis ir citrinos žievele – žingsnis Nr. 13
Įkaitinkite blynų keptuvę (mano 19 cm skersmens) ant vidutinės ugnies. Jei nesate tikri dėl savo keptuvės, patepkite ją augaliniu aliejumi. Išmaišykite tešlą su samčiu (mano yra standartinio dydžio) ir iškočiokite maždaug pusę tešlos. Supilkite tešlą į įkaitintos keptuvės vidurį ir sukamaisiais judesiais paskirstykite ją po visą dugną. Kepkite blynus iš abiejų pusių po 1-2 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su aguonomis ir citrinos žievele – 14 žingsnis
Taip iškepkite visus blynus. Gavau 25 blynus.
Recepto nuotrauka: Blyneliai su aguonomis ir citrinos žievele – žingsnis Nr. 15
Blyneliai su aguonomis ir citrinos žievele paruošti patiekti.
Gero apetito!