Obuolių pitos štrudelis

Obuolių pitos štrudelis – puikus pyragas, kurį galima pagaminti greitai. Šis štrudelis yra skanus, traškus ir kvapnus, puikiai tinka patiekti vakaro arbatai su šeima. Išbandykite, labai skanu!

Sudedamosios dalys

Obuolių pitos štrudeliui paruošti reikės:

  • plonas lavašas (apie 50 cm ilgio) – 1 vnt;
  • obuoliai – 2 vnt;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • sviesto – 40 g;
  • cukraus – 4 šaukštai;
  • cukraus pudros pabarstymams;
  • graikiniai riešutai – 100 gr.

Maisto gaminimo procesas

  1. Nulupkite obuolius nuo šerdies, supjaustykite juos vidutinio dydžio griežinėliais. Sudėkite obuolius į keptuvę, įdėkite sviesto ir 3 šaukštus cukraus. Obuolius troškinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės, retkarčiais pamaišydami.
  2. Susmulkinkite graikinius riešutus blenderio dubenyje.
  3. Į kiaušinį įberkite 1 šaukštą cukraus.
  4. Kiaušinį ir cukrų gerai išplakite.
  5. Kiaušinių mišiniu patepkite pitą.
  6. 2/3 pitos ilgio ploto ištepkite atvėsusiais obuoliais, ant viršaus pabarstykite riešutais. 
  1. Tvirtai, bet ne per stipriai susukite pitą.
  2. Aptepkite vyniotinio viršų likusiu kiaušinių mišiniu.
  3. Kepkite pitą iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių – kol taps traški. Leiskite skaniam, traškiam obuolių pitos štrudeliui atvėsti, pabarstykite cukraus pudra, supjaustykite gabalėliais ir patiekite prie arbatos.
  4. Gero apetito!

Parašykite komentarą