Obuolių pitos štrudelis – puikus pyragas, kurį galima pagaminti greitai. Šis štrudelis yra skanus, traškus ir kvapnus, puikiai tinka patiekti vakaro arbatai su šeima. Išbandykite, labai skanu!
Sudedamosios dalys
Obuolių pitos štrudeliui paruošti reikės:
- plonas lavašas (apie 50 cm ilgio) – 1 vnt;
- obuoliai – 2 vnt;
- kiaušinis – 1 vnt;
- sviesto – 40 g;
- cukraus – 4 šaukštai;
- cukraus pudros pabarstymams;
- graikiniai riešutai – 100 gr.
Maisto gaminimo procesas
- Nulupkite obuolius nuo šerdies, supjaustykite juos vidutinio dydžio griežinėliais. Sudėkite obuolius į keptuvę, įdėkite sviesto ir 3 šaukštus cukraus. Obuolius troškinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės, retkarčiais pamaišydami.
- Susmulkinkite graikinius riešutus blenderio dubenyje.
- Į kiaušinį įberkite 1 šaukštą cukraus.
- Kiaušinį ir cukrų gerai išplakite.
- Kiaušinių mišiniu patepkite pitą.
- 2/3 pitos ilgio ploto ištepkite atvėsusiais obuoliais, ant viršaus pabarstykite riešutais.
- Tvirtai, bet ne per stipriai susukite pitą.
- Aptepkite vyniotinio viršų likusiu kiaušinių mišiniu.
- Kepkite pitą iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių – kol taps traški. Leiskite skaniam, traškiam obuolių pitos štrudeliui atvėsti, pabarstykite cukraus pudra, supjaustykite gabalėliais ir patiekite prie arbatos.
- Gero apetito!