Napoleono pyrago klasika

Neabejotina, kad daugelis žmonių žino ir mėgsta populiarųjį Napoleono tortą. Kiekviena šeimininkė turi savo unikalų šio skanėsto receptą. Tačiau norėčiau pasidalyti Napoleono pyrago, kuris mano šeimoje nuo seno yra ypatingas patiekalas, receptu. Jis labai švelnus ir sluoksniuotas, išmirkytas klasikiniame kreme.

Sudedamosios dalys

Napoleono tortui pagaminti reikės:

  • Kepimo plutai:
  • margarinas – 400 gr;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • ledinio vandens – 150 ml;
  • acto (6 arba 9 %) – 2 šaukštai;
  • degtinės – 1 valgomasis šaukštas;
  • miltų – 640 g;
  • druskos – 0,5 šaukštelio.
  • Kremui:
  • pieno – 1 litras;
  • kiaušiniai – 4 vnt;
  • cukraus – 150-200 gr;
  • miltų – 2 šaukštai (su šliaužtiniu);
  • krakmolo – 1 valgomasis šaukštas (su skaidrėmis);
  • vanilinas – 1 paketėlis;
  • sviestas – 200 gr.

Procesas

  1. S. Vietoj sviesto naudoju margariną, nes iš patirties pastebėjau, kad jis kartu su degtine ir actu „Napoleono” pyrago sluoksnius padaro maksimaliai minkštus.
  2. Taigi, pradėkime nuo tešlos ruošimo plutai. Į 250 ml puodelį įmuškite kiaušinius, supilkite actą ir degtinę, įberkite druskos, supilkite šaltą (geriausia ledinį) vandenį ir gerai išmaišykite šakute.
  3. Atšaldytą margariną sutarkuokite (tiesiai iš šaldiklio) arba smulkiai supjaustykite peiliu ir sumaišykite su miltais. Nesistenkite, kad šiame etape gumulėliai visiškai išnyktų, mišinys turi būti panašus į sausainių tešlą.
  4. Miltų ir sviesto mišinio viduryje padarykite duobutę, supilkite skystus ingredientus ir kuo greičiau išminkykite tešlą. Pageidautina, kad sąlytis su šiltomis rankomis būtų minimalus. Padalykite tešlą į 11-13 dalių, priklausomai nuo pageidaujamo plutos skersmens ir storio, sudėkite į lėkštę ar lėkštę, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve bent 4-5 valandoms. Paprastai tešlą gaminu vakare ir palieku šaldytuve per naktį.
  5. Kol tešla šaldoma, galite gaminti kremą.
  6. Kiaušinius, cukrų, krakmolą, miltus ir vanilę suplakite plaktuvu. Tada supilkite šaltą pieną, visą laiką maišydami vieliniu plakikliu, kad jis būtų labai karštas, beveik iki virimo. Sumažinkite ugnį ir virkite grietinėlę, kol ji sutirštės (maždaug kondensuoto pieno konsistencijos). Nepamirškite viso gaminimo proceso metu maišyti plakikliu arba šaukštu, kitaip kremas gali sudegti!!! Kai kremas bus paruoštas, atvėsinkite jį iki kambario temperatūros ir plakite mikseriu, palaipsniui įmaišydami suminkštintą sviestą. Uždenkite kremą dangčiu ir taip pat įdėkite į šaldytuvą.
  7. Praėjus ne mažiau kaip 4 valandoms, galite pradėti kepti pyragėlius. Iš šaldytuvo išimkite po vieną gabalėlį ir iškočiokite į šiek tiek didesnį nei norimo skersmens apskritimą (geriausia iš karto iškočioti plutą ant pergamento ar silikoninio kilimėlio ir kepti ant to paties).
  8. Kad tortas būtų tobulai suformuotas, ant plutos uždėkite lėkštę ir nupjaukite perteklių, bet jo nepašalinkite – jis pateks į paruošto torto pabarstymą.
  9. Pyragėlius kepkite iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol taps auksinės arba šviesiai rudos spalvos. Tai užtrunka apie 5-7 minutes.
  10. Paruoštus pyragaičius galima dėti ant grotelių, kad atvėstų, tada sudėti į krūvą. Dėkite likučius į atskirą dubenį ir sumalkite į trupinius (patogu naudoti blenderį arba virtuvinį kombainą).
  11. Iš minėto kiekio iškepiau 12 26 cm skersmens papločių.
  12. Aš „neaukojau” visos plutos pabarstymams, užteko ir atraižų.
  13. Kai visi pyragaičiai iškeps ir atvės, galite pradėti montuoti „Napoleono” tortą, kiekvieną jų aptepdami kremu. Vienam pyragui sunaudojau apie 4 valgomuosius šaukštus kremo.
  14. Kai pyragas bus sumontuotas, pabarstykite šonus ir viršų trupiniais. Viršų galite apibarstyti migdolų žiedlapiais.
  15. Paruoštą „Napoleono” pyragą palikite 3 valandoms kambario temperatūroje, tada įdėkite į šaldytuvą (galima ir per naktį). Kuo geriau ji įsigers, tuo sluoksniai bus sluoksniuoti ir minkštesni.
  16. Mėgaukitės!

Parašykite komentarą