Pica yra patiekalas, kurį mano šeima dievina! Dažnai gaminu picas, išbandau įvairias tešlos rūšis ir keičiu priedus. Ši naminė pica iš mielinės tešlos yra beveik kaip parduotuvėje pirkta pica. Sultingi įdarai puikiai papildo skanią, minkštą tešlą. Išbandykite šį receptą ir būsite labai patenkinti rezultatu!
Sudedamosios dalys
Norint pasigaminti naminę picą iš mielinės tešlos, reikės:
- Tešlai:
- 2,5 puodelio miltų;
- 1 puodelis šilto vandens;
- 2 kiaušiniai;
- 50 g sviesto;
- 1 valgomasis šaukštas cukraus;
- 1 šaukštelis druskos;
- 1,5 šaukštelio sausų mielių;
- 3 šaukštai augalinio aliejaus.
- Įdarui:
- 2-3 šaukštai kečupo;
- 2 šaukštai grietinės (galima naudoti majonezą);
- 200 g šviežių arba konservuotų grybų (turiu austrių);
- 200 g kumpio;
- 2-3 pomidorai (šį kartą pomidorų nedėjau, nes sūnus paprašė pagaminti be pomidorų);
- 100 g „rusiško” sūrio;
- 100 g „Suluguni” sūrio;
- 2 – 3 žalumynų šakelės.
- 250 ml stiklinė.
Metodas
- Į dubenį sudėkite sviestą.
- Mikrobangų krosnelėje pašildykite sviestą, kol jis taps skystas, šiek tiek atvėsinkite.
- Į sviestą įmuškite kiaušinius,
- supilkite cukrų ir druską ir išmaišykite.
- Supilkite vandenį į mišinį ir išmaišykite šakute iki vientisos masės.
- Į kitą dubenį supilkite 2 puodelius miltų ir mieles.
- Gerai išmaišykite miltus ir mieles, tada supilkite aliejaus ir kiaušinių mišinį.
- Viską išmaišykite iki vientisos masės, tada įpilkite 3 šaukštus augalinio aliejaus.
- Pradėkite minkyti tešlą, ji turi būti gana lygi ir minkšta. Jei tešla šiek tiek lipa prie rankų, po truputį įberkite miltų (0,5 puodelio – kaip tik). Palikite tešlą 1 valandą šiltai pakilti, per tą laiką ji padidės du kartus.
- Šiek tiek išminkykite tešlą ir padalykite ją į 2 lygias dalis (iš tokio kiekio tešlos suformuojamos 2 didelės naminės picos). Pradėkite kepti picą. Picos keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir į jos dugną sudėkite tešlą.
- Tešlą paskirstykite rankomis pagal formos dydį ir pabarstykite miltais.
- Kai tešla bus lygi, aptepkite ją kečupu ir grietine.
- Ant viršaus uždėkite griežinėliais supjaustytus grybus (šiai picai naudojau austrių grybus, kurie buvo iš anksto apie 10 min. virti pasūdytame vandenyje ir užšaldyti šaldiklyje). Jei grybai užšaldyti, atšildykite juos ir išspauskite drėgmės perteklių. Konservuotus grybus galima lengvai susmulkinti.
- Supjaustykite kumpį stambiomis juostelėmis.
- Ant tešlos viršaus su grybais sudėkite kumpį. Ant viršaus paprastai uždedu plonais griežinėliais supjaustytų pomidorų (šį kartą pomidorų nedėjau).
- Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio, kad būtų skaniau, sumaišau „Rossi” ir „Suluguni”, bet galite naudoti bet kurios rūšies sūrį.
- Picą iš mielinės tešlos kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių (vadovaukitės savo orkaite).
- Skani, aromatinga pica paruošta! Prieš patiekdami galite pabarstyti smulkiai supjaustytais žalumynais.
- Visi prie stalo, prašom! Naminė pica iš gardžios mielinės tešlos tikrai patiks.
- Gero apetito!