Napoleono pyragas su parduotuvėje pirkta sluoksniuota tešla

Tikrasis „Napoleonas” gaminamas iš sluoksniuotos tešlos ir kremo. Mano mama jį gamindavo Naujųjų metų išvakarėse. Anuomet sluoksniuotą tešlą gamindavo namuose, o tai užimdavo daug laiko. Mūsų gyvenimo ritmas kitoks, nuolat trūksta laiko, bet tai ne priežastis atsisakyti tokio skanumo. Naudodami paruoštą sluoksniuotą tešlą sutaupysime daug laiko gamindami Napoleono pyragą.

Sudedamosios dalys

Napoleono pyragui paruošti reikės:

  • 3 pakuotės pirktinės sluoksniuotos tešlos (mano atveju tai 6 lakštai po 250 g);
  • Kremui:
  • 3 litrai pieno;
  • 6 kiaušiniai;
  • 18 valgomųjų šaukštų miltų;
  • 3 puodeliai cukraus (1 puodelis – 250 ml);
  • 1/3 šaukštelio vanilino.

Virimo procedūra

  1. Paimkite 3 dėžutes sluoksniuotos tešlos – 6 lakštus po 250 g.
  2. Kiekvieną lakštą perpjaukite per pusę ir iškočiokite iki kepimo skardos dydžio. Kepkite po vieną 210 laipsnių temperatūroje, kol lengvai paruduos.
  3. Po 2,5 valandos… štai jie ir baigti.
  4. Paruoškite „Napoleono” torto kremą.
  5. Šiek tiek pieno sumaišykite su kiaušiniais, vanile ir miltais.
  6. Likusį pieną ir cukrų maišydami užvirinkite.
  7. Tada sumaišykite abu mišinius, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  8. Man pasirodė, kad ją lengva maišyti šluotele. Taip nesusidarys gumuliukų. Grietinėlę virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Atminkite, kad atvėsęs jis šiek tiek sutirštės. Nebūtina laukti, kol kremas visiškai atvės. Šiek tiek atvėsinkite ir galite tepti šiltą (greičiau įsigers).
  9. Atskirai palikite šiurkščiausią sluoksnį galutiniam pabarstymui. Sviestą gerai ištepkite kremu (negailėdami). Palikite šiek tiek kremo galutiniam torto padengimui. Kad kremas neišbėgtų iš šonų ir gerai į juos įsigertų, nespauskite pyragaičių, tik tvirtai juos įdėkite. Paskutinį (viršutinį) palikite be kremo. Palikite mirkti kelias valandas. Kambario temperatūroje jis gali būti laikomas 3-4 valandas. Bet aš jį gaminau vakare, todėl „Napoleono” pyragą įdėjau į šaldytuvą per naktį.
  10. Dabar išmirkytą pyragą sandariai prispauskite kita kepimo skardos dalimi.
  11. Apkirpkite kraštus. Išmirkytas pyragas gerai pjaustomas. O svarbiausia, kad likučius galima ragauti iš karto, nelaukiant šventės.)
  12. Tada likusiu kremu aptepkite visus pyrago kraštus ir viršų. Susmulkinkite likusią pyrago plutą ir apibarstykite visus pyrago šonus. Pyragą patogu sutrupinti įdėjus į maišelį ir sukant kočėlu.
  13. Man reikėjo „Napoleono” torto 2 stalams, todėl jį perpjoviau per pusę ir pagaminau 2 tortus. Kiekvieno jų svoris yra apie 2 kg.
  14. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą