Yra tiek daug avižinių sausainių receptų. Tai turbūt vieni skaniausių sausainių, kuriuos mėgsta beveik visi. Pagal šį receptą pagaminti avižiniai sausainiai būna traškūs išorėje ir minkšti viduje, aromatingi ir tiesiog tirpsta burnoje.
Sudedamosios dalys
Norėdami pasigaminti šiuos avižinius sausainius namuose, jums reikės:
- 60 g kambario temperatūros sviesto;
- ½ puodelio* rudojo cukraus;
- 1 kiaušinis;
- ¾ puodelio miltų;
- ¾ puodelio greito paruošimo avižų;
- ¼ šaukštelio druskos;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- 1 šaukštelis malto cinamono.
- *Krepšelis = 240 ml.
Metodas
- Sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, druską, kepimo miltelius ir prieskonius.
- Išsukite sviestą ir cukrų, įmuškite kiaušinį, gerai išplakite.
- Sudėkite miltų mišinį į kiaušinių ir sviesto mišinį. Užminkykite minkštą ir klampią tešlą sausainiams.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Šlapiomis rankomis iš tešlos iškočiokite rutuliukus, sudėkite į kepimo skardą tam tikru atstumu ir kepkite avižinius sausainius apie 12-15 minučių 190 laipsnių temperatūroje.
- Kvapnūs naminiai avižiniai sausainiai paruošti.
- Gero apetito!