Napoleono pyragas su margarinu ir kremu

Norėčiau su jumis pasidalyti paprastu pyrago, vadinamo Napoleonu, receptu. Jis labai skanus ir subtilus. Šį pyragą mėgau nuo pat vaikystės. Kai eidavome į vakarėlį ir ant stalo būdavo patiekiamas „Napoleonas”, nenorėdavau išeiti, norėdavau jį visą suvalgyti. Kažkodėl mano mama niekada negamino šio pyrago, o dabar, kai jau užaugau ir turiu savo vaikų, dažnai juos lepinu – ir per šventes, ir tiesiog tada, kai norisi ko nors neįprasto ir skanaus. Šį pyragą galima greitai pagaminti, o jo gamyba palyginti nebrangi. Privalote pabandyti iškepti „Napoleoną” su kremu pagal šį receptą. Nesigailėsite! Iš tokio kiekio ingredientų galima pagaminti maždaug 2 kg sveriantį pyragą. Kepimo laikas – 2 valandos.

Sudedamosios dalys

Napoleono tortui su kremu pagaminti reikės:

  • Tešlai:
  • šalto vandens – 150 ml;
  • margarinas – 300 gr;
  • kiaušinis – 2 vnt;
  • cukraus pudros – 1 valgomasis šaukštas;
  • miltų – 3-4 puodeliai.
  • Kremui:
  • pieno – 1 litras;
  • cukraus – 1 puodelis;
  • kiaušinis – 2 vnt;
  • miltai – 3 šaukštai;
  • vanilinio cukraus – 1 paketėlis (15 g);
  • sviesto – 50-100 gr.

Maisto gaminimo procesas

  1. Pradėkime ruošti tešlą. Iš pradžių į dubenį įpilame šalto vandens.
  2. Margariną sutarkuokite vandenyje ant vidutinio dydžio trintuvo ir išminkykite šakute.
  3. Į gautą masę įmuškite plaktus kiaušinius.
  4. Gerai išmaišykite ir supilkite cukraus pudrą.
  5. Į mišinį palaipsniui persijokite miltus ir išmaišykite.
  6. Užminkykite „Napoleono” tešlą.
  7. Padalykite tešlą į 9 lygias dalis ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
  8. Kol tešla aušta, galite ruošti kremą. Supilkite pieną į puodą, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Kai pienas užvirs, supilkite cukrų ir palaukite, kol vėl užvirs.
  9. Kol pienas verda, atskirame dubenyje įmuškite kiaušinius.
  10. Palaipsniui į kiaušinius suberkite miltus, nuolat maišydami plaktuvu, kad neliktų gumuliukų.
  11. Tada nedideliais srautais supilkite verdantį pieną į kiaušinių ir miltų mišinį, nuolat maišydami šluotele, kad neliktų gumuliukų.
  12. Kai supilsite visą pieną, pastatykite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite. Pabaigoje supilkite vanilinį cukrų ir sudėkite sviestą. Palikite kremą atvėsti.
  13. Pradėkite kepti pyragus. Paimkite pergamentinį popierių, išimkite iš šaldytuvo gabalėlį tešlos ir iškočiokite ant popieriaus 1-2 mm storio plonu sluoksniu.
  14. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5-7 minutes, kol lengvai paruduos. Likusius sluoksnius iškočiokite ir iškepkite taip pat. Kai visi 9 pyragaičiai bus paruošti, pradėkite formuoti „Napoleono” pyragą. Paimkite vieną paplotėlį ir ant viršaus gerai užtepkite kremo.
  15. Tada uždėkite dar vieną sluoksnį ir aptepkite jį kremu, o tada sudėkite visus 8 sluoksnius, tepdami kremu vieną ant kito. Tada rankomis iškepame 9-ąjį pyragą ir suminkome jį į trupinius.
  16. Šiais trupiniais pabarstykite pyrago viršų ir šonus. Padėkite jį į šaldytuvą per naktį ar net ilgiau, kad pyragas gerai įsigertų. Skanus Napoleono pyragas su kremu paruoštas!
  17. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą