Meringės namuose

Naminės meringos – vienas mėgstamiausių vaikystės desertų, kurį sudaro plakti kiaušinių baltymai ir cukrus. Siūlau pasigaminti šį sniego baltumo skanėstą. Galite būti šiek tiek kūrybingi ir papuošti meringes spalvotais pabarstukais.

Sudedamosios dalys

Norint pasigaminti meringues namuose, reikia:

  • kiaušinių baltymai – 4 vnt;
  • cukraus (smulkiai malto) – 200 gr.
  • Dekoravimui:
  • spalvotų pabarstukų.

Maisto gaminimo procesas

  1. Atvėsusius baltymus išplakite mikseriu. Ji turi būti iš gerų standžių putų.
  2. Tada nedidelėmis dalimis suberkite cukrų ir plakite tol, kol cukrus ištirps. Mišinys turi būti standus, blizgantis ir glotnus, gerai išlaikyti formą.
  3. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Mišinį supilkite į maišelį su vamzdeliu. Su formavimo įrankiu suformuokite meringes.
  4. Pabarstykite meringes spalvotais pabarstukais. Įdėkite kepimo skardą į šaltą orkaitę ir nustatykite 50-60 laipsnių temperatūrą. Meringes reikia kepti žemoje temperatūroje namuose, tačiau kepimo laiką reikia pailginti. Kepkite valandą 60 laipsnių temperatūroje, tada padidinkite temperatūrą iki 100 laipsnių. Kepkite dar 1 valandą. Tada išjunkite orkaitę ir palikite pyragėlius orkaitėje 1-2 valandoms.
  5. Gražus, skanus, erdvus skanėstas jau paruoštas.
  6. Mėgaukitės arbatos gėrimu!

 

Parašykite komentarą