Napoleono pyragas su kremu

Manau, kad visi žino ir daugelis žmonių mėgsta Napoleono tortą. Tačiau daugelis žmonių bijo jį gaminti, nes mano, kad tai daug laiko reikalaujantis procesas. Tiesą sakant, pyragas yra gana greitas ir jam reikia minimalių ingredientų. Yra daugybė receptų, bet aš pasirinkau Napoleono tortą su kremu. Mano artimieji mano, kad šis receptas yra pats geriausias, nes pyragas gaunasi bent 20 plutų ir daug skanaus, kreminio kremo.

Sudedamosios dalys

Norėdami pagaminti Napoleono pyragą su kremu, turėsime:

  • Kepimo plutai:
  • 2,5-3 puodeliai miltų;
  • 200 gr. margarino;
  • 0,5 puodelio vandens;
  • 2 šaukštai 9 proc. acto.
  • Kremui:
  • 2 litrai pieno;
  • 14 kiaušinių trynių arba 7 kiaušiniai;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • 3-4 šaukštai miltų;
  • 2 paketėliai vanilinio cukraus.

Maisto gaminimo procesas

  1. Sutarkuokite margariną ant tarkavimo lentelės.
  2. Įpilkite vandens, acto ir miltų mišinio.
  3. Užminkykite elastingą, minkštą tešlą.
  4. „Napoleono” tešlą 50-60 minučių padėkite į šaldytuvą. Atvėsusią tešlą padalykite į 18-20 rutuliukų, priklausomai nuo norimo pyrago skersmens. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite kočėlu, gausiai pabarstydami kočėlą miltais. Iškočiotas pyragas turi būti labai plonas. Jei iškočiojant ar perkeliant į kepimo skardą tešla plyšta, nesijaudinkite. Visą pyrago skersmenį subadykite šakute.
  5. Išverskite ant sausos kepimo skardos. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje, kol pluta visiškai išdžius ir paruduos. Nereikia jo pasukti.
  6. Mėgstu kremą gaminti tik iš kiaušinių trynių. Jei nenorite arba neturite reikiamo kiaušinių kiekio, trynius galite pakeisti sveikais kiaušiniais. Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir miltus.
  7. Į mišinį plona srovele supilkite karštą pieną ir energingai išmaišykite.
  8. Kai supilamas visas pienas, visa masė dedama ant ugnies, intensyviai maišoma ir užvirinama iki norimos konsistencijos. Konsistencija turėtų būti panaši į grietinės. Kremas turi būti ne per tirštas, nes kitaip „Napoleono” plutelės nebus gerai prisotintos.
  9. Leiskite kremui atvėsti ir apipilkite juo pyragų formeles (vieną formą galite palikti apibarstymui). Vienam pyragui naudojau maždaug vieną samtelį.
  10. Leiskite Napoleono pyragui sustingti. Tada apskrudinkite šonus ir pabarstykite riešutais arba smulkintais pyragais. Palikite pyragą mirkti kelias valandas, o dar geriau – per naktį. Mūsų labai skanus „Napoleono” pyragas su kremu jau paruoštas.
  11. Mėgaukitės!

Parašykite komentarą