Norėčiau jums pristatyti nuostabų kefyro mėsos kukulių receptą. Turiu daugybę šio patiekalo tešlos ir maltos mėsos variantų, bet galiausiai grįžtu prie šio recepto. Čeburekai būna labai skanūs, su plona, traškia tešla ir labai sultinga malta mėsa. Tešla minkoma su kefyru, o kefyro dedama į maltą mėsą, todėl gatavi čeburekai būna tokie sultingi, kad skystis tiesiai iš tešlos išteka. Būtina išbandyti!
Sudedamosios dalys
Norėdami pasigaminti kefyru įdarytus mėsos kukulius, turėsite:
- Tešlai:
- 2,5 % kefyro – 1 puodelis;
- vienas žalias kiaušinis – 1 vnt;
- miltų – 3-3,5 puodelio;
- druskos – 1 šaukštelis;
- sodos – 0,5 šaukštelio.
- Įdarui:
- kiaulienos arba jautienos – 300 gr;
- šviežios šoninės – 70 g;
- svogūnas – 2 vnt;
- 2,5 proc. kefyro (šalto) – 0,5 puodelio;
- šalto vandens – 2-3 šaukštai;
- druskos – pagal skonį;
- maltų juodųjų pipirų – 1 šaukštelis;
- petražolių žalumynai – 1/4 ryšulėlio;
- Augalinis aliejus mėsos kukuliams kepti.
- 250 ml stiklinė.
Maisto gaminimo procesas
- Į dubenį supilkite kambario temperatūros kefyrą, suberkite druską ir žalią kiaušinį, gerai išmaišykite.
- Suberkite sodą, išmaišykite ir palikite maždaug 10 minučių, kad soda ištirptų (pastebėsite burbuliukus ir specifinį šnypštimą).
- Įmaišykite miltus dalimis, minkydami tešlą.
- Tešla turi būti gana tvirta, bet ne standi. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 20-30 minučių kambario temperatūroje, kad pakiltų.
- Kol tešla „ilsisi”, paruoškite maltą mėsą. Susmulkintą mėsą sudėkite į blenderio dubenį, sudėkite šviežių riebalų gabalėlius ir sumalkite. Taip pat galite ją sumalti mėsmale.
- Maltą mėsą sudėkite į dubenį, o į blenderio dubenį sudėkite smulkintą ir nuluptą svogūną, įpilkite šalto vandens ir susmulkinkite iki masės.
- Į maltą mėsą sudėkite svogūnus ir pagardinkite druska bei maltais juodaisiais pipirais.
- Įdarą gerai išmaišykite ir supilkite kefyrą.
- Taip pat įberkite susmulkintų petražolių žalumynų, gerai išmaišykite ir čeburekų įdaras paruoštas.
- Padalykite tešlą į nedidelius gabalėlius (po 50-60 g). Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į ploną plakinį, pabarstydami stalą trupučiu miltų. Ant kiekvieno koldūno krašto dėkite po 1-2 valgomuosius šaukštus mėsos.
- Formuokite cheburekus įprastu būdu, kruopščiai suspausdami kraštus.
- Kepkite čeburekus, geriausia augaliniame aliejuje (geriau kepkite keptuvėje), kol jie iš abiejų pusių taps traškūs, ant mažesnės nei vidutinės ugnies. Chebureks paprastai kepami po 1,5-2 minutes iš abiejų pusių.
- Skanius, sultingus ant kefyro su mėsa virtus čeburekus į stalą patiekite karštus.
- Gero apetito!