„Napoleonas” be kepimo iš ausų sausainių

Tai greitas ir labai paprastas „Napoleono” receptas. Jis gaminamas nekepant iš sausainių „Ausų” (sluoksniuotos tešlos), tereikia pasigaminti kremą. Tokį pyragą „Napoleonas” reikia per naktį palaikyti šaldytuve, tada jis bus visiškai išmirkęs ir bus minkštas bei skanus.

Sudedamosios dalys

Norint pagaminti „Napoleoną” nekepant, reikės „Ausų” sausainių:

  • sausainiai „Ausys” – 600 g;
  • kiaušinis – 3 vienetai;
  • pieno – 600 ml;
  • miltai – 2 šaukštai;
  • vanilinio cukraus – 1 pakelis;
  • cukraus – 100 g (mažiau);
  • sviestas – 100 gr.

Maisto gaminimo procesas

  1. Norėdami paruošti kremą, sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir švelniai suplakite. Suberkite miltus ir pamažu supilkite pieną, visą laiką plakant.
  2. Gautą mišinį supilkite ant viryklės ir virkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami (tai gali užtrukti apie 5 minutes). Grietinėlę pakaitinkite iki virimo, bet neužvirinkite. Tada nukelkite nuo ugnies, sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite. Galite net šiek tiek išmaišyti maišytuvu; tada kremas bus vientisas ir be gumuliukų.
  3. Uždenkite kremą maistine plėvele taip, kad plėvelė sandariai priglustų prie kremo, ir leiskite jam atvėsti. Jei „Ausys” yra labai kietos arba tiesiog nelabai šviežios, geriau jas patepti karšta grietinėle, kad sausainiai suminkštėtų.
  4. Paimkite lėkštę, būsimo torto plotą lengvai ištepkite kremu ir išdėliokite sausainius, pamirkydami juos kreme. Užpildykite skylutes tarp sausainių sulaužytais sausainiais ir ant viršaus užtepkite grietinėlės.
  5. Sluoksniuokite sausainius, kol baigsis kremas. Mano patarimas – nepagailėkite kremo. Geriau daryti mažiau sluoksnių, bet pyragas bus labiau įmirkęs. Turėjau apie 6 sluoksnius sausainių, bet pyragas buvo šiek tiek sausas. Nepamirškite palikti sausainių pyragui apibarstyti.
  6. Torto viršų ir šonus aptepkite kremu, pabarstykite sausainių trupiniais. Perkelkite pyragą nakčiai į šaldytuvą. „Napoleono” pyragas, pagamintas nekepant iš „Ausų” sausainių, gaunasi labai skanus.
  7. Gero apetito!

Parašykite komentarą