Bandelės iš mielinės keksiukų tešlos

Mėgstu kepti bandeles iš mielinės tešlos. Mielinės tešlos gamyba nėra sudėtinga, tačiau yra viena paslaptis – tai visada reikia daryti su gera nuotaika ir šviesiomis mintimis. Patalpoje, kurioje gaminama ir kildinama tešla, turi būti tylu ir be skersvėjo. Tada jūsų bandelės, bandelės, pyragai ir pyragaičiai tikrai bus purūs, rausvi ir skanūs.

Sudedamosios dalys

Norint iš mielinės tešlos pasigaminti bandelių, reikės:

  • miltai – 500-550 g;
  • cukraus – 2-3 šaukštai;
  • druskos – 1/4 šaukštelio;
  • vanilinio cukraus – 1 paketėlis;
  • sausų mielių – 1 valgomasis šaukštas;
  • ryazhenka – 200 ml;
  • pieno – 50 ml;
  • sviestas – 50 g;
  • kiaušiniai (tešlai) – 2 kiaušiniai
  • kiaušinio duonos riekelėms aptepti – 1 kiaušinis;
  • rudojo cukraus pabarstymams.

Virimo procedūra

  1. Šiltame piene ištirpinkite mieles ir dalį cukraus. Pastatykite į šiltą vietą, kad 15 minučių pakiltų. Paviršiuje turėtų susidaryti „dangtelis”.
  2. Ištirpinkite sviestą. Kiaušinius išplakite su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  3. Įpilkite ištirpintą sviestą, šiltą ruginį pieną ir mieles. Maišykite, kol mišinys taps vientisas.
  4. Palaipsniui supilkite miltus ir pirmiausia išminkykite tešlą dubenyje,
  5. Tada perkelkite ant lengvai miltais pabarstyto stalo ir gerai išminkykite. Nedėkite papildomų miltų. Tešla turi būti minkšta, elastinga ir nelipni. Sudėkite tešlą į dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1½ valandos, kad pakiltų.
  6. Pakilusi tešla turi būti puri ir minkšta, labai lanksti.
  7. Tešlą galite formuoti bet kokia norima forma. Šiandien nusprendžiau pasigaminti „kiaulytes”. Norėdami tai padaryti, rankomis iškočiokite mažus tešlos gabalėlius, iš kurių suformuokite vėliavėles.
  8. Iš lazdelių padarykite kuodelius.
  9. Štai kaip atrodo kuodukas.
  10. Sudėkite bandeles ant kepimo skardos. Kiaušinį suplakite šakute, kiekvieną bandelę aptepkite kiaušiniu ir apibarstykite cukrumi. Palikite bandeles ant kepimo skardos šiltoje vietoje 20 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Keksiukus kepkite 20-25 minutes.
  11. Keksiukų suktinukai paruošti.
  12. Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!

Parašykite komentarą