Morkų pyragas su kefyru

Šis morkų pyragas ant kefyro sukurtas pagal „Manijos morkų pyrago” receptą. Receptas mane sužavėjo savo paprastumu, prieinamumu ir, žinoma, skoniu. Pyragas būna kvapnus ir labai minkštas. Toks pyragas pradžiugins ir vaikus, ir suaugusiuosius.

Sudedamosios dalys

Norėdami paruošti morkų pyragą ant kefyro, mums reikės:

  • 1 puodelis manų kruopų;
  • 1 puodelis kefyro arba jogurto;
  • 150 g margarino;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 puodelis cukraus;
  • 1,5 puodelio miltų;
  • 12 g vanilinio cukraus;
  • 12 g kepimo miltelių;
  • 1,5 puodelio smulkiai sutarkuotų morkų;
  • 100 ml 10 % grietinėlės;
  • Aliejus formoms sutepti.
  • 200 g stiklinės.

Metodas

  1. Paruoškite morkų pyragui su kefyru skirtus produktus. Ištirpinkite margariną ir atvėsinkite. Supilkite manų kruopas į kefyrą ir palikite 30 minučių.
  2. Į išbrinkusias manų kruopas įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite.
  3. Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius iki vientisos masės.
  4. Tada supilkite ištirpintą margariną ir vėl išmaišykite.
  5. Į tešlą suberkite morkų minkštimą, nuspaustą nuo skysčio pertekliaus, ir gerai išmaišykite. Tešla nebus per tiršta.
  6. Tešlą sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą ir išlyginkite.
  7. Morkų pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Sausu dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas paruoštas.
  8. Ant karšto morkų pyrago supilkite kremą ir palikite visiškai atvėsti.
  9. Tada išimkite pyragą iš skardos ir supjaustykite porcijomis. Morkų pyragas, pagamintas su kefyru, yra skanus, ryškus ir labai švelnus. Nuostabus kepinys visai šeimai!
  10. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą