Kas gali būti skaniau už naminius sausainius? Minkšti viduje, traškūs išorėje, aromatingi – tai viskas apie grietinės sausainius šiame recepte. Būtinai iškepkite jų savo artimiesiems, jie skanūs!
Sudedamosios dalys
Šiems sausainiams su grietine pasigaminti reikia:
- 50 g grietinės;
- 1 kiaušinis;
- 60 g cukraus;
- 250 g miltų;
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- 100 g sviesto arba margarino (atšaldyto);
- Pabarstykite sezamo sėklomis (nebūtina);
- Kiaušinis riebalams.
Metodas
- Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su daugiau nei puse miltų mišinio.
- Pirštais suminkykite į trupinius.
- Tada įmaišykite kiaušinį, grietinę, kepimo miltelius, cukrų. Tešlą greitai išminkykite šaukštu arba mentele.
- Likusius miltus išbarstykite ant stalo, išsklaidykite tešlą ir išminkykite. Tešla turi būti minkšta ir šiek tiek lipni prie rankų. Per ilgai neminkykite.
- Jei tešla yra šiek tiek lipni, nieko baisaus. Galite tiesiog pabarstyti stalą miltais. Išminkykite maždaug 1 cm storio apskritimą.
- Iškirpkite sausainių formas ir dėkite ant pergamento. Sausainius aptepkite kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
- Įdėkite kepimo skardą į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 20-30 minučių. Leiskite sausainiams paruduoti.
- Leiskite jam atvėsti ir galėsite vaišinti save ir savo artimuosius gardžiais sausainiais su grietine.
- Mėgaukitės arbatos gėrimu!