Grietinės tešlos receptas

Kas gali būti skaniau už naminius sausainius? Minkšti viduje, traškūs išorėje, aromatingi – tai viskas apie grietinės sausainius šiame recepte. Būtinai iškepkite jų savo artimiesiems, jie skanūs!

Sudedamosios dalys

Šiems sausainiams su grietine pasigaminti reikia:

  • 50 g grietinės;
  • 1 kiaušinis;
  • 60 g cukraus;
  • 250 g miltų;
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 100 g sviesto arba margarino (atšaldyto);
  • Pabarstykite sezamo sėklomis (nebūtina);
  • Kiaušinis riebalams.

Metodas

  1. Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su daugiau nei puse miltų mišinio.
  2. Pirštais suminkykite į trupinius.
  3. Tada įmaišykite kiaušinį, grietinę, kepimo miltelius, cukrų. Tešlą greitai išminkykite šaukštu arba mentele.
  4. Likusius miltus išbarstykite ant stalo, išsklaidykite tešlą ir išminkykite. Tešla turi būti minkšta ir šiek tiek lipni prie rankų. Per ilgai neminkykite.
  5. Jei tešla yra šiek tiek lipni, nieko baisaus. Galite tiesiog pabarstyti stalą miltais. Išminkykite maždaug 1 cm storio apskritimą.
  6. Iškirpkite sausainių formas ir dėkite ant pergamento. Sausainius aptepkite kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
  7. Įdėkite kepimo skardą į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 20-30 minučių. Leiskite sausainiams paruduoti.
  8. Leiskite jam atvėsti ir galėsite vaišinti save ir savo artimuosius gardžiais sausainiais su grietine.
  9. Mėgaukitės arbatos gėrimu!

 

Parašykite komentarą