Siūlau išbandyti puikią bulvių pyrago tešlą. Tai puikus pagrindas bet kokiam atviram pyragui su pasirinktu įdaru: mėsos, žuvies, grybų, daržovių ir pan. Tai labai skanus kepinys! Jame taip pat galima kepti keptus paplotėlius.
Sudedamosios dalys
Norėdami paruošti pyragui skirtą bulvių tešlą, turėsite:
- bulvės – 0,4 kg;
- druskos – pagal skonį
- sviestas – 50 g;
- žalias vištos kiaušinis – 1 vnt;
- kvietinių miltų – 250-300 g.
Maisto gaminimo procesas
- Nulupkite ir nuplaukite bulves.
- Bulves supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite su druska, kol bulvės bus paruoštos (apie 25-30 min.).
- Nusunkite vandenį iš keptuvės ir sutrinkite bulves. Į bulves įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą ir viską gerai išmaišykite.
- Leiskite bulvių mišiniui atvėsti, kol sušils, tada suberkite miltus.
- Užminkykite minkštą tešlą. Miltų gali prireikti daugiau arba mažiau, o tešla turi būti lengva, bet ne per daug lipni.
- Tešlą galima naudoti įdėjus į formą su krašteliu. Įdarykite įdarą ir iškepkite pyragą. Iškepiau atvirą mėsos pyragą.
- Galite naudoti bet kokį nesaldintą įdarą. Pyragai su nuostabiu bulvių tešlos pagrindu yra nepaprastai skanūs!
- Gero apetito!