Bulvių pyrago tešla

Siūlau išbandyti puikią bulvių pyrago tešlą. Tai puikus pagrindas bet kokiam atviram pyragui su pasirinktu įdaru: mėsos, žuvies, grybų, daržovių ir pan. Tai labai skanus kepinys! Jame taip pat galima kepti keptus paplotėlius.

Sudedamosios dalys

Norėdami paruošti pyragui skirtą bulvių tešlą, turėsite:

  • bulvės – 0,4 kg;
  • druskos – pagal skonį
  • sviestas – 50 g;
  • žalias vištos kiaušinis – 1 vnt;
  • kvietinių miltų – 250-300 g.

Maisto gaminimo procesas

  1. Nulupkite ir nuplaukite bulves.
  2. Bulves supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite su druska, kol bulvės bus paruoštos (apie 25-30 min.).
  3. Nusunkite vandenį iš keptuvės ir sutrinkite bulves. Į bulves įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą ir viską gerai išmaišykite.
  4. Leiskite bulvių mišiniui atvėsti, kol sušils, tada suberkite miltus.
  5. Užminkykite minkštą tešlą. Miltų gali prireikti daugiau arba mažiau, o tešla turi būti lengva, bet ne per daug lipni.
  6. Tešlą galima naudoti įdėjus į formą su krašteliu. Įdarykite įdarą ir iškepkite pyragą. Iškepiau atvirą mėsos pyragą.
  7. Galite naudoti bet kokį nesaldintą įdarą. Pyragai su nuostabiu bulvių tešlos pagrindu yra nepaprastai skanūs!
  8. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą