Moliūgų kepiniai jau seniai tapo staigmena. Pyragai, keksiukai ir sausainiai su moliūgais pateko į mūsų valgiaraščius. Norėčiau pasiūlyti skanaus, švelnaus moliūgų pyrago, sumaišyto su grietine, receptą. Dažnai moliūgų tyrė naudojama moliūgų pyragui gaminti. Šiame recepte tereikia sutarkuoti moliūgą. Šį skanų pyragą pagaminti greitai ir lengvai, išbandykite!
Sudedamosios dalys
Moliūgų pyragui su grietine pasigaminti reikės:
- tarkuoto moliūgo – 2 puodeliai;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- augalinio aliejaus – 1/2 puodelio;
- grietinės – 1 puodelis;
- cukraus – 1 puodelis;
- kvietinių miltų – 2 puodeliai ir 2/3 puodelio;
- sultenių – 1/2 puodelio;
- kepimo miltelių – 1,5 šaukštelio;
- geriamoji soda – 1/2 šaukštelio;
- citrina – 1 vnt.
- Glajui:
- citrinos sultys – 2 šaukštai;
- cukraus pudros – 6 šaukštai.
- 250 ml stiklinė.
gaminimo procesas
- Visi pyrago ingredientai turi būti kambario temperatūros. Moliūgą nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka.
- Kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu, kol taps šviesūs ir purūs.
- Įpilkite aliejaus, suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir gerai išmaišykite.
- Supilkite grietinę ir įmaišykite į tešlą.
- Miltus persijokite su kepimo milteliais ir soda, suberkite į tešlą ir išmaišykite nedideliu greičiu.
- Į tešlą suberkite tarkuotą moliūgą ir atsargiai išmaišykite šaukštu (arba mentele).
- Nuplautas ir nusausintas sultenes sumaišykite su trupučiu miltų ir įmaišykite į tešlą.
- Torto formą išklokite pergamentiniu popieriumi. Tešlą sudėkite į torto formą.
- Pyrago formą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite pyragą, kol jis iškeps, 40-45 minutes (patikrinkite mediniu iešmeliu). Iškeptą moliūgų pyragą išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.
- Moliūgo skonis gana blankus, todėl nusprendžiau jį glaistyti citrinų glajumi, kad jis nebūtų sūrus. Norėdami pagaminti glajų, į citrinos sultis palaipsniui suberkite cukraus pudrą ir kruopščiai išmaišykite. Glajų pilkite tol, kol glajus taps norimo tirštumo.
- Glaistykite tortą glajumi, piešdami ant paviršiaus atsitiktines linijas. Glaistas turi visiškai sustingti.
- Atvėsusį švelnų, kvapnų moliūgų pyragą išmaišykite su grietine, supjaustykite porcijomis ir patiekite prie arbatos.
- Gero apetito!